01. maijs, Trešdiena
Vārda dienas: Ziedonis
Sākuma lapa » Uzņēmējdarbība » Uzsāks tiesvedību pret Dienas Bizness un TV3
Uzsāks tiesvedību pret Dienas Bizness un TV3
Autors: Andris Jurkevics / BIZNESS.LV / 7. marts 2012, 16:30
Reklāmas aģentūras AD Balt valdes priekšsēdētājs Juris Pāns vērsīsies tiesā pret laikrakstu Dienas Bizness un televīzijas kanālu TV3 par apmelojošas, kā arī cieņu un godu aizskarošas informācijas izplatīšanu.


Dienas Bizness 2008. gadā publicēja publikāciju, kurā Juri Pānu vainoja krāpnieciskās darbībās. Kopš publikācijas pagājis krietns laiks, taču neviena no publikācijā minētajām it kā apkrāptajām pusēm nav vērsusies tiesā ar prasības pieteikumu. Tas apliecina, ka publikācija bijusi tendencioza apmelošanas kampaņa. Šajā laika periodā publikācija Jurim Pānam radījusi krietnus zaudējumus, jo klienti un sadarbības partneri aizvien atsakās no sadarbības, atsaucoties uz negatīvo publikāciju laikrakstā Dienas Bizness.

Tāpat Pānam ir aizdomas par žurnālistu korumpētību. „Kad strādāju Dānijas projektā Baltic Sea Park, tad Dienas Bizness pārstāvji regulāri piedāvāja maksāt naudu par publikācijām,” viņš saka. „Taču tas netika darīts, tāpēc publikācijas par šo projektu gandrīz vienmēr bija negatīvas. Tāpat pieļauju, ka kāda no ar mani konfliktējošajām personām šādu publikāciju vienkārši ir nopirkusi”.

Tāpat februārī TV3 raidījumā Bez Tabu bija sižets par Jura Pāna un atlaižu portāla Superakcijas.lv konfliktu, kurā tika demonstrēts Dienas Bizness publikācijas interneta izdruka. Šajā sižetā Juris Pāns tika nepamatoti apvainots krāpniecībā. Pāns uzskata, ka TV3 nav ar viņu centušies sazināties un nav spējuši pagaidīt divas nedēļas, kad viņš atgriezīsies no ceļojuma, lai noskaidrotu objektīvu viņa viedokli un situācijas skaidrojumu. Pāns uzskata, ka cilvēku var nosaukt par krāpnieku tikai tajā situācijā, kad Latvijas Republikas tiesa to atzinusi, tāpēc arī TV3 būs jāatbild likuma priekšā par apmelojošas informācijas translēšanu.

Tuvāko nedēļu laikā Juris Pāns aprēķinās nodarīto zaudējumu apmēru un konsultēsies ar juristiem, lai iesniegtu tiesā prasības pieteikumu pret Dienas Bizness un TV3 par apzinātu morālā un materiālā kaitējuma radīšanu, kā arī neslavas celšanu.



Diskusija par rakstu (2)

Atslēgvārdi: AD Balt, Dienas Bizness, Juris Pāns, TV3

Saistītie raksti

Komentē šo rakstu
Tavs vārds:
Tavs e-pasts:
Tavs komentārs:

 Rādīt aizvērtās ziņas
 Rādīt visu saturu
 Krāsaini attēli
 Rādīt reklāmu
Manu ziņu portfelis
Neesi pievienojis savas ziņas.
TOP3 ziņas
Vairāk

Ekonomika.lv ziņas
Jaunākie komentāri
Reklāma
Mediju apskats