16. aprīlis, Otrdiena
Vārda dienas: Alfs, Mintauts
Sākuma lapa » Uzņēmējdarbība » MTG aicina LTV nekavējoties atsaukt savu prasību
MTG aicina LTV nekavējoties atsaukt savu prasību
Autors: Apollo.lv / 11. februāris 2014, 16:12
MTG TV un radio vadītāja Latvijā Baiba Zūzena pilnībā noraida otrdien publiskajā telpā izplatītos Latvijas Televīzijas (LTV) izteikumus, prasa atsaukt savu prasību un aicina LTV atturēties no turpmākas publiskas nepatiesas informācijas izplatīšanu par kanālu TV3 un video interneta portālu «TV3Play», «Apollo» informēja MTG grupas pārstāvji.


«Latvijas likumdošana paredz, ka jebkuram plašsaziņas līdzeklim ir tiesības atspoguļot svarīgus sporta notikumus, ievērojot zināmas prasības. Ziemas olimpisko spēļu norise neapšaubāmi ir notikums, par kuru ir liela Latvijas sabiedrības interese, it sevišķi par sporta veidiem ar Latvijas pārstāvju piedalīšanos,» uzsver Zūzena. «Lai saprastu, par ko LTV runā savā šodien izplatītajā paziņojumā medijiem, paskaidrosim sīkāk.»

Šajā gadījumā tiek runāts par LTV7 video materiālu izmantošanu 10.februāra «TV3 Ziņu» raidījumā. Pamatojoties uz «Elektronisko plašsaziņas likuma» 27.panta ceturto daļu cits elektroniskais plašsaziņas līdzeklis, kuram nav ekskluzīvas tiesības atspoguļot notikumus, par kuriem ir liela sabiedrības interese, ir tiesīgs tos atspoguļot ziņu raidījumos. Šādu iekļaujamo fragmentu raidlaiks nedrīkst pārsniegt 90 sekundes, un tos drīkst iekļaut vispārējo ziņu raidījumos ne vēlāk kā 30 dienas no atspoguļotā notikuma dienas. Elektroniskais plašsaziņas līdzeklis, kas izmanto šādus materiālus, norāda to avotu. Vēlāk šos ziņu raidījumus drīkst izvietot arī internetā, ievērojot iepriekš minētos noteikumus, norādīja MTG.

Līdzīgi, arī LTV savos ziņu raidījumos izmanto kādu no MTG TV veidoto raidījumu fragmentiem. Piemēram, LTV savos ziņu raidījumos mēdz iekļaut fragmentus no kanālā TV6 pārraidītajām «Kontinentālās hokeja līgas» spēlēm.

Konkrētajā gadījumā TV3 ir ievērojis minēto tiesību normu prasības. Pirmkārt, LTV pārraižu materiāli par Ziemas olimpiskajām spēlēm Sočos vispirms tikuši iekļauti ziņu raidījumos, šo materiālu raidlaiks «TV3 Ziņās» nav pārsniedzis 90 sekundes, kā arī ir ticis norādīts avots - LTV7, rādot arī kanāla logo.

Otrkārt, tikai pēc materiālu pārraidīšanas 10.februāra «TV3 Ziņās» kanālā TV3 šis materiāls ticis ievietots interneta portālā «tvplay.lv», kur tas vēl joprojām uzskatāms par ziņu materiālu.

MTG TV aicina LTV nekavējoties atsaukt savu prasību un atturēties no turpmākas publiskas nepatiesas informācijas izplatīšanu par kanālu TV3 un video interneta portālu «TVPlay».




Diskusija par rakstu (0)

Atslēgvārdi: Baiba Zūzena, LTV, MTG TV, TV3, tvplay.lv

Saistītie raksti

Komentē šo rakstu
Tavs vārds:
Tavs e-pasts:
Tavs komentārs:

 Rādīt aizvērtās ziņas
 Rādīt visu saturu
 Krāsaini attēli
 Rādīt reklāmu
Manu ziņu portfelis
Neesi pievienojis savas ziņas.
TOP3 ziņas
Vairāk

Ekonomika.lv ziņas
Jaunākie komentāri
Reklāma
Mediju apskats