28. aprīlis,
Vārda dienas: Gundega, Terēze
Sākuma lapa » Uzņēmējdarbība » Ārzemju uzņēmumu pārstāvji arvien vairāk brauc uz Latviju «vervēt» darbiniekus
Ārzemju uzņēmumu pārstāvji arvien vairāk brauc uz Latviju «vervēt» darbiniekus
Autors: Apollo.lv / 31. janvāris 2012, 12:40
Ārvalstu rekrutēšanas uzņēmumu interese par Latviju pieaug, turklāt, lai ātrāk un ērtāk atrastu darbiniekus, rekrutētāji atver Latvijā savas filiāles, otrdien raksta «Diena».


Laikrakstam viena no ārvalstu uzņēmuma pārstāvēm atzinusi, ka pretēji Nodarbinātības valsts aģentūras apgalvojumiem, arvien vairāk cilvēki meklē darbu ārzemēs, tāpēc ir nepieciešams «filtrs» Latvijā.

Nīderlandes uzņēmums «Werkgroep NL» ar darbinieku meklēšanu nodarbojas jau 22 gadus. Pārsvarā tiek meklēti cilvēki darbam lauksaimniecības uzņēmumos. Firmas pārstāve stāsta, ka ir pienācis brīdis paplašināt darbību, raksta Apollo.lv.

«Vēlamies atvērt filiāli Rīgā. Mums ir nepieciešama rūpīgāka atlase, jo strādātgribētāju skaits pieaug. Tas būs neliels birojs,» laikrakstam sacīja viņa.

Laikraksts noskaidrojis, ka pērn caur šo firmu no Latvijas pastāvīgā darbā tika nodarbināti ap 200 cilvēku, savukārt aktīvajā sezonā darbinieku skaits esot pieaudzis līdz 700 cilvēkiem.

Uzņēmumu skaits, kas piedāvā atrast darbu ārpus Latvijas, pieaug. 2010.gadā izsniedza 16 jaunas licences, kas ļauj piedāvāt darbu ārvalstīs, pagājušajā gadā izsniegtas jau 23, bet šogad nepilnā mēnesī šādas licences saņēmuši divi uzņēmumi.

Nodarbinātības valsts aģentūra šo pieaugumu skaidro ar Vācijas darba tirgus atvēršanu pērnā gada maijā.


Diskusija par rakstu (0)

Atslēgvārdi: darbs, Latvija, Vācija, Werkgroep NL

Saistītie raksti

Komentē šo rakstu
Tavs vārds:
Tavs e-pasts:
Tavs komentārs:

 Rādīt aizvērtās ziņas
 Rādīt visu saturu
 Krāsaini attēli
 Rādīt reklāmu
Manu ziņu portfelis
Neesi pievienojis savas ziņas.
TOP3 ziņas
Vairāk

Ekonomika.lv ziņas
Jaunākie komentāri
Reklāma
Mediju apskats