30. aprīlis, Otrdiena
Vārda dienas: Liāna, Lilija
Sākuma lapa » Ziņas pasaulē » Pazudušās lidmašīnas mīkla var palikt neatrisināta
Pazudušās lidmašīnas mīkla var palikt neatrisināta
Autors: Apollo.lv / 21. marts 2014, 11:36
Ja 2500 kilometru attālumā no Austrālijas piekrastes pamanītās atlūzas tik tiešām pieder pazudušajam Malaizijas aviolainerim, mīkla, kas notika ar liktenīgo «MH370» lidojumu, var palikt neatrisināta, raksta «Daily Mail».


Par to brīdina pasaulē vadošais lidmašīnu avāriju izmeklēšanas birojs. Francijas Gaisa negadījumu izmeklēšanas biroja vadītājs Remī Žutī paudis, ka varētu paiet vairāki gadi, lai iegūtu visu nepieciešamo informāciju par lidmašīnas avāriju, raksta Apollo.lv.

Runājot par melno kasti, arī tiek paustas šaubas. Pašlaik galvenais uzdevums ir to atrast, taču, nav zināms, vai no melnās kastes izdosies iegūt informāciju, kas ļautu saprast lidmašīnas avārijas iemeslus.

Francija ir nosūtījusi trīs izmeklētāju komandas uz Malaiziju, lai palīdzētu vietējām varasiestādēm atrast melno kasti, kurā varētu būt informācija par lidojuma datiem. Tas, savukārt, varētu atklāt noslēpumus, kas saistīti ar pazudušo lidmašīnu.

Tiek pieļauta iespēja, ka melnā kaste, kā arī citas lidmašīnas atlūzas ir meklējamas aptuveni četru kilometru dziļumā.

Eksperti ir norādījuši uz problēmām, kas nopietni ietekmē lidmašīnas meklēšanu. Atlūzas un melnā kaste okeānā esošo straumju dēļ varētu būt pārvietojušās par vismaz 250 kilometriem no avārijas vietas. Tas skaidrojams ar to, ka, ļoti iespējams, lidmašīna okeānā ir pavadījusi jau gandrīz divas nedēļas.

Franču izmeklētāji atzinuši, ka vispirms ir noskaidrot, kā tieši notika lidmašīnas avārija. Atrodot atlūzas, būs aptuveni skaidrs, kā lidmašīna ir avarējusi – vai nu atrodoties gaisā, vai arī iekrītot ūdenī. Pēc tam būs iespējams izstrādāt scenāriju, kas ļaus vismaz aptuveni restaurēt notikušo.




Diskusija par rakstu (0)

Atslēgvārdi: Austrālija, lidmašīna, Malaizija, MH370

Saistītie raksti

Komentē šo rakstu
Tavs vārds:
Tavs e-pasts:
Tavs komentārs:

 Rādīt aizvērtās ziņas
 Rādīt visu saturu
 Krāsaini attēli
 Rādīt reklāmu
Manu ziņu portfelis
Neesi pievienojis savas ziņas.
TOP3 ziņas
Vairāk

Ekonomika.lv ziņas
Jaunākie komentāri
Reklāma
Mediju apskats