29. aprīlis, Pirmdiena
Vārda dienas: Laine, Raimonds, Vilnis
Sākuma lapa » Makroekonomika » Mazumtirdzniecības apgrozījums martā pieaudzis par 2,1%
Mazumtirdzniecības apgrozījums martā pieaudzis par 2,1%
Autors: Apollo.lv / 30. aprīlis 2013, 14:06
Šā gada martā, salīdzinot ar februāri, mazumtirdzniecības uzņēmumu kopējais apgrozījums pieaudzis par 2,1%, liecina Centrālās statistikas pārvaldes sezonāli izlīdzinātie dati.


Pārtikas preču mazumtirdzniecība palielinājusies par 2,4%, bet nepārtikas preču mazumtirdzniecība - par 1,9%.

Mazumtirdzniecības uzņēmumu kopējais apgrozījums faktiskajās cenās, neņemot vērā sezonalitāti, šā gada martā, salīdzinot ar februāri, palielinājās par 11,4%. Gadu iepriekš - 2012. gada martā, salīdzinot ar pagājušo februāri, palielinājums pieauga par 9,7%.

Šā gada martā salīdzinājumā ar pērnā gada martu pēc kalendāri izlīdzinātiem datiem salīdzināmās cenās kopējais mazumtirdzniecības apgrozījums palielinājās par 8,8%. Pārtikas preču grupā pieaugums bija 8,2%. Nepārtikas preču tirdzniecības apjoms palielinājās par 9,2%, tai skaitā auto degvielas mazumtirdzniecība - par 17,6 %.

Mazumtirdzniecības uzņēmumu kopējais apgrozījums faktiskajās cenās, neņemot vērā kalendāra dienu ietekmi, salīdzinājumā ar pagājušā gada martu pieauga par 7,0%.

Šā gada pirmajā ceturksnī salīdzinājumā ar pagājušā gada pēdējo ceturksni pēc sezonāli izlīdzinātiem datiem salīdzināmās cenās mazumtirdzniecības apgrozījums pieauga par 2,5 %. Pārtikas preču tirdzniecība palielinājās par 3,2%, savukārt nepārtikas preču tirdzniecība par 2%.

Šā gada pirmajā ceturksnī salīdzinājumā ar pagājušā gada pirmo ceturksni pēc kalendāri izlīdzinātiem datiem apgrozījums pieauga par 7,2%. Par 5,5% palielinājās pārtikas preču mazumtirdzniecības apjoms, bet nepārtikas preču mazumtirdzniecība pieauga par 8,3%.



Diskusija par rakstu (0)

Atslēgvārdi: apgrozījums, centrālā statistikas pārvalde, Mazumtirdzniecība

Saistītie raksti

Komentē šo rakstu
Tavs vārds:
Tavs e-pasts:
Tavs komentārs:

 Rādīt aizvērtās ziņas
 Rādīt visu saturu
 Krāsaini attēli
 Rādīt reklāmu
Manu ziņu portfelis
Neesi pievienojis savas ziņas.
TOP3 ziņas
Vairāk

Ekonomika.lv ziņas
Jaunākie komentāri
Reklāma
Mediju apskats