29. marts, Piektdiena
Vārda dienas: Agija, Aldonis
Sākuma lapa » Makroekonomika » Augustā mazumtirdzniecībā gada pieaugums par 3,9%
Augustā mazumtirdzniecībā gada pieaugums par 3,9%
Autors: BNA.LV / 30. septembris 2014, 18:17
2014. gada augustā, salīdzinot ar jūliju, mazumtirdzniecības uzņēmumu kopējais apgrozījums samazinājās par 0,2%, liecina Centrālās statistikas pārvaldes (CSP) apkopotie sezonāli izlīdzinātie dati salīdzināmajās cenās.


Pārtikas preču mazumtirdzniecības apjoms samazinājās par 0,9%, bet nepārtikas preču apgrozījums pieauga par 0,3%.

Mazumtirdzniecības uzņēmumu kopējais apgrozījums faktiskajās cenās, neņemot vērā sezonalitāti, augustā salīdzinājumā ar jūliju ir samazinājies par 0,1%.

2014. gada augustā salīdzinājumā ar 2013. gada augustu pēc kalendāri izlīdzinātiem datiem salīdzināmajās cenās kopējais mazumtirdzniecības apgrozījums palielinājās par 3,9%. Pārtikas preču grupā tas pieauga par 3,4%. Nepārtikas preču tirdzniecības apjoms palielinājās par 4,2%, tai skaitā autodegvielas mazumtirdzniecības apgrozījums – par 4,8%.

Mazumtirdzniecības uzņēmumu kopējais apgrozījums faktiskajās cenās, neņemot vērā kalendāra dienu ietekmi, salīdzinot ar pagājušā gada augustu, ir pieaudzis par 2,2%.

Šā gada pirmajos astoņos mēnešos salīdzinājumā ar pagājušā gada pirmajiem astoņiem mēnešiem pēc kalendāri izlīdzinātiem datiem apgrozījums mazumtirdzniecībā kopumā ir pieaudzis par 3,8%. Par 4,5% ir palielinājies pārtikas preču mazumtirdzniecības apjoms, bet nepārtikas preču mazumtirdzniecība pieaugusi par 3,3%.


Diskusija par rakstu (0)

Atslēgvārdi: Mazumtirdzniecība

Saistītie raksti

Komentē šo rakstu
Tavs vārds:
Tavs e-pasts:
Tavs komentārs:

 Rādīt aizvērtās ziņas
 Rādīt visu saturu
 Krāsaini attēli
 Rādīt reklāmu
Manu ziņu portfelis
Neesi pievienojis savas ziņas.
TOP3 ziņas
Vairāk

Ekonomika.lv ziņas
Jaunākie komentāri
Reklāma
Mediju apskats