26. aprīlis, Piektdiena
Vārda dienas: Alīna, Rūsiņš, Sandris
Sākuma lapa » Sabiedrība » Straujuma apšauba Streļčenoka un KNAB darbību
Straujuma apšauba Streļčenoka un KNAB darbību
Autors: BNA.LV / 11. jūnijs 2014, 10:15
Vakar intervijā Latvijas Televīzijas raidījumā “Rīta Panorāma” ministru prezidente Laimdota Straujuma paziņoja, ka apšauba Korupcijas novēršanas un apkarošanas biroja (KNAB) darba kvalitāti.


Straujuma pastāstīja , ka viņas rīcībā esot aptaujas dati, kuru rezultāti norāda uz to, ka KNAB zaudē sabiedrības uzticību. Viņa izteica bažas par klasificētas informācijas uzturēšanu šajā iestādē, korupcijas apkarošanu, darbinieku atbrīvošanu un atjaunošanu u.c.

Straujuma nolēmusi rosināt, lai tiktu izveidota komisija, kuras uzdevums būs izvērtēt KNAB priekšnieka Jaroslava Streļčenoka atbilstību ieņemamam amatam. Intervija viņa norādīja, ka piedāvās valdībai lemt par šādas komisijas izveidošanu.

Par pamatu komisijas izveidošanai tiek minēta Streļčenoka izvērtēšana, kurā būtu jānoskaidro viņa atbilstība ieņemamam amatam. Viens no iemesliem, kāpēc Straujuma apšauba Streļčenoka atbilstība amatam, ir tiesas lēmums atcelt Streļčenoka piemēroto disciplinārsodu atlaistajai KNAB Juridiskās un personālvadības nodaļas darbiniecei Ilzei Draveniecei.

Kā iepriekš skaidrojusi Straujuma, viņa vēlētos noņemt jebkādas valdības vadītāja politiskās spekulācijas, kuras  ietekmē KNAB. Viņa uzskata, ka tieši cilvēkiem, kuri nav saistīti ar politiku, ir jāveic  Streļčenoka izvērtēšana. Viņas prāt komisiju varētu vadīt ģenerālprokurors Ēriks Kalnmeiers, vai kāds virsprokurors.


Diskusija par rakstu (0)

Atslēgvārdi: Jaroslavs Streļčenoks, KNAB, Laimdota Straujuma

Saistītie raksti

Komentē šo rakstu
Tavs vārds:
Tavs e-pasts:
Tavs komentārs:

 Rādīt aizvērtās ziņas
 Rādīt visu saturu
 Krāsaini attēli
 Rādīt reklāmu
Manu ziņu portfelis
Neesi pievienojis savas ziņas.
TOP3 ziņas
Vairāk

Ekonomika.lv ziņas
Jaunākie komentāri
Reklāma
Mediju apskats