26. aprīlis, Piektdiena
Vārda dienas: Alīna, Rūsiņš, Sandris
Sākuma lapa » Sabiedrība » Sagruvusī Maxima sagrūs vēlreiz; policija pastāsta, ar ko jārēķinās iedzīvotājiem
Sagruvusī Maxima sagrūs vēlreiz; policija pastāsta, ar ko jārēķinās iedzīvotājiem
Autors: Apollo.lv / 15. aprīlis 2014, 14:34
Otrdien uzsāktajā eksperimentā sagruvušās «Maxima» konstrukcijas tiks pakāpeniski noslogotas un ilgstošā laikā tiks fiksētas pārmaiņas kopnēs, līdz ar to nav iespējams prognozēt, kad tās pārlūzīs, Latvijas Radio sacīja Kriminālpolicijas priekšnieks Andrejs Grišins.


Viņš paskaidroja, ka uzdevums nav salauzt konstrukcijas, taču uzdevums ir tās salauzt un iegūt maksimāli daudz informācijas, raksta Apollo.lv.

Grišins sacīja, ka kopnes, kas nav sagruvušas, raksturo situāciju, kā tika veikti būvniecības darbi un kāda attieksme tika piekopta, būvējot visu objektu, līdz ar to likumsargi un eksperti uzskata, ka, veicot eksperimentu, varēs noskaidrot konstrukciju faktisko stāvokli.

Kriminālpolicijas priekšnieks pauda, ka traģēdija nenotika pēkšņi, līdz ar to arī konstrukcijas, visticamāk, deformējušās ilgākā laika posmā, tāpēc arī konstrukcijas tiks noslogotas pakāpeniski, tāpēc nav iespējams prognozēt, kad tās pārlūzīs - iespējams, tas notiks dienas laikā, bet, ja nē, tad eksperiments tiks turpināts arī naktī.

Viņš pauda, ka eksperiments ir kontrolēta rīcība, tāpat ir padomāts par drošības pasākumiem. Notikuma vietā policija pastiprināti uzturēs sabiedrisko kārtību, tomēr iedzīvotājiem būtu jārēķinās, ka būs troksnis.

Grišins gan mierināja, ka nekādai bojājumi apkārtējām ēkām eksperimenta rezultātā netiks nodarīti.


Diskusija par rakstu (0)

Atslēgvārdi: Andrejs Grišins, Maxima, zolitūde

Saistītie raksti

Komentē šo rakstu
Tavs vārds:
Tavs e-pasts:
Tavs komentārs:

 Rādīt aizvērtās ziņas
 Rādīt visu saturu
 Krāsaini attēli
 Rādīt reklāmu
Manu ziņu portfelis
Neesi pievienojis savas ziņas.
TOP3 ziņas
Vairāk

Ekonomika.lv ziņas
Jaunākie komentāri
Reklāma
Mediju apskats