30. aprīlis, Otrdiena
Vārda dienas: Liāna, Lilija
Sākuma lapa » Sabiedrība » Jūrmalā liela mēroga uzņēmēja un miljonāre saņēmusi trūcīgās statusu
Jūrmalā liela mēroga uzņēmēja un miljonāre saņēmusi trūcīgās statusu
Autors: Apollo.lv / 31. janvāris 2014, 17:49
Pagājušā gada nogalē Jūrmalā trūcīgas personas statusu saņēmusi kāda pilsētā dzīvojoša uzņēmēja, kas savulaik minēta kā miljonāre un viena no lielākajām ķīlu devējām, portāls «Apollo» uzzināja Jūrmalas domē. Par notikušo sašutumu paudis pilsētas mērs Gatis Truksnis (ZZS).


«Tas ir nepieņemami, ka liela mēroga uzņēmēja, kura iesaistīta daudzu miljonu tiesu prāvās, saņem un savās interesēs izmanto trūcīgas personas statusu,» teic Truksnis.

Jūrmalas domē gan neatklāj «trūcīgās» personas identitāti.

Truksnis uzdos pārbaudīt, cik likumīgi un pamatoti Jūrmalas pilsētas Labklājības pārvaldē notikusi trūcīgās personas statusa piešķiršana šai uzņēmējai. «Ja pārbaudes procesā tiks fiksēta kāda nelikumība vai paviršība, atbildīgās amatpersonas tiks sodītas,» uzsver Truksnis.

Jūrmalas pilsētas domes Labklājības pārvaldei uzdots arī pārbaudīt datus par visiem pārējiem trūcīgās personas statusa saņēmējiem, kuru statuss varētu tikt apšaubīts.

«Iespējams, problēma ir normatīvajos aktos, kas dod iespēju arī personām, kas faktiski nekādi neatbilst izpratnei par trūcīgu personu, formāli tomēr saņemt šo statusu un izmantot to, lai, piemēram, izvairītos no valsts nodevu maksāšanas savās tiesu lietās, kuru summa sasniedz miljonus. Man šī situācija šķiet absurda un nepieņemama. Ja būs nepieciešams, mainīsim pašvaldības sasitošos noteikumus, bet, ja ar to nepietiks, – meklēsim iespēju, kā šo absurdo situāciju risināt jau Saeimas un valdības līmenī,» informē Truksnis.




Diskusija par rakstu (0)

Atslēgvārdi: Gatis Truksnis, Jūrmala, trūcīgā statuss

Saistītie raksti

Komentē šo rakstu
Tavs vārds:
Tavs e-pasts:
Tavs komentārs:

 Rādīt aizvērtās ziņas
 Rādīt visu saturu
 Krāsaini attēli
 Rādīt reklāmu
Manu ziņu portfelis
Neesi pievienojis savas ziņas.
TOP3 ziņas
Vairāk

Ekonomika.lv ziņas
Jaunākie komentāri
Reklāma
Mediju apskats