06. maijs, Pirmdiena
Vārda dienas: Didzis, Gaidis
Sākuma lapa » Sabiedrība » Zolitūdes traģēdijā cietušajiem saziedoti 1,38 miljoni eiro
Zolitūdes traģēdijā cietušajiem saziedoti 1,38 miljoni eiro
Autors: Maruta Ignatoviča, Anastasija Lovke / NRA.lv / 6. janvāris 2014, 16:52
Ziedojumu vākšanu Zolitūdes traģēdijā cietušo atbalstam pārtraukta jau 2.janvārī, portālam nra.lv pavēstīja organizācijas ziedot.lv komunikācijas vadītāja Ilze Ošāne.


Viņa skaidro, ka pēc visu kompensāciju izmaksāšanas, ārstniecības izdevumu segšanas un naudas rezervācijas veikšanas vēl ir palikuši brīvie līdzekļi, tādēļ turpināt vākt ziedojumus nav vajadzīgs.

„Lēmumu pieņēmām, jo bija saziedots gandrīz 980 000 latu (1,38 miljoni eiro) un pagaidām ir pietiekoši. Šķita, ka nav korekti vākt naudu, ja tā vēl nav iztērēta, un tāpēc pašlaik ir vairāk nekā 200 000 Ls (~284 000 eiro), kas ir brīvā nauda smagiem gadījumiem un rehabilitācijai. Ja līdzekļi būs izlietoti un vajadzēs vēl, tad gan uzsāksim ziedojumu atkārtotu vākšanu,” saka I. Ošāne.

Pateicoties iedzīvotāju atsaucībai, organizācija pirmās kompensācijas cietušajiem izmaksāja jau trīs dienas pēc negadījuma 25.novembrī, un līdz 2.janvārim kopā palīdzēja 136 cietušajiem. Lielākie ziedotāji bija iesaistītās puses, Re&Re, kas ziedoja 100 000 Ls, taču arī privātpersonas aktīvi iesaistījās un ziedoja sākot no viena un līdz pat vairākiem tūkstošiem latu.

Saziedotā nauda tērēta dažādiem mērķiem – ārstēšanas izmaksu segšanai, cietušo pabalstos, uzkrājumi cietušo vecāku bērnu pilngadības depozītos un citām akūtām rehabilitācijas vajadzībām. Organizācija arī norāda, ka no ziedojumiem neietur nekādu komisijas vai starpniecības maksu un ziedojumi pilnā apmērā tiek izlietoti vajadzīgajam mērķim. Sīkāka atskaite par saziedoto un iztērēto naudu pieejama organizācijas mājaslapā www.ziedot.lv.

Ziedojumu vākšana ir pārtraukta portālā ziedot.lv un nedarbojas arī tam mērķim paredzētais ziedojumu tālrunis. Toties degvielas uzpildes stacijās „Statoil” un veikalu tīklā „Maxima” ir atrodamas ziedojumu kastītes, kur ziedojumu vākšanu plānots noslēgt šī mēneša laikā. Ziedojumus var pārskaitīt arī uz jebkuru ziedot.lv labdarības kontu, norādot attiecīgu mērķi – „Atbalsts 21.novembra traģēdijā cietušajiem.”


Diskusija par rakstu (0)

Atslēgvārdi: Ilze Ošāne, ziedot.lv, zolitūde

Saistītie raksti

Komentē šo rakstu
Tavs vārds:
Tavs e-pasts:
Tavs komentārs:

 Rādīt aizvērtās ziņas
 Rādīt visu saturu
 Krāsaini attēli
 Rādīt reklāmu
Manu ziņu portfelis
Neesi pievienojis savas ziņas.
TOP3 ziņas
Vairāk

Ekonomika.lv ziņas
Jaunākie komentāri
Reklāma
Mediju apskats