25. aprīlis, Ceturtdiena
Vārda dienas: Bārbala, Līksma
Sākuma lapa » Sabiedrība » Zolitūdes traģēdijas lietā tiks izvērtēti darba drošības noteikumu pārkāpumi
Zolitūdes traģēdijas lietā tiks izvērtēti darba drošības noteikumu pārkāpumi
Autors: BNA.LV / 11. jūnijs 2014, 10:24
Valsts policija ir uzsākusi vēl vienu kriminālprocesu saistībā ar Zolitūdes traģēdiju,  kurā dzīvību zaudēja 54 cilvēki. Kriminālprocesa mērķis ir izvērtēt darba drošības noteikumu pārkāpumus uzņēmumā SIA «Maxima Latvija».


Kriminālprocess uzsākts pēc Valsts darba inspekcijas (VDI) slēdziena, kurš dokumentu veidā satur vairāk nekā 2400 lappušu garumā. Kriminālprocesa gaitā tiks pārbaudīti un izvērtēti VDI slēdzienā minētie fakti, kas saistīti ar darba drošības noteikumu pārkāpumiem uzņēmuma tirdzniecības objektā Priedaines ielā 2o, un noskaidrots, vai pie atbildības saucams darba devējs.

Policija atgādina, ka  Zolitūdes traģēdijā bojā gāja arī četri uzņēmuma darbinieki, kā arī divi guva smagus ievainojumus.

Zolitūdes traģēdijas izmeklēšanā šis ir jau otrais atsevišķi uzsāktais kriminālprocess. Pirmais bija par dokumentu viltošanu, kas beidzās ar sodu 1920 eiro apmērā.

Likums norāda, ka par darba aizsardzības noteikumu pārkāpšanu, ja pārkāpumi ir izraisījuši veselības traucējumus un miesas bojājumus, soda ar brīvības atņemšanu uz laiku līdz vienam gadam vai ar īslaicīgu brīvības atņemšanu, vai ar piespiedu darbu, vai ar naudas sodu. Ja pārkāpumi izraisījuši cilvēka nāvi vai smagus miesas bojājumus vairākiem cilvēkiem, tiek piemērots soda mērs ar brīvības atņemšanu uz laiku līdz pieciem gadiem vai ar īslaicīgu brīvības atņemšanu, vai ar piespiedu darbu, vai ar naudas sodu.

Kā ziņots, pērn 21.novembrī Zolitūdē, iebrūkot lielveikala «Maxima» jumtam, . Zolitūdes traģēdija ir lielākā Latvijā kopš neatkarības atjaunošanas.


Diskusija par rakstu (0)

Atslēgvārdi: Maxima, VDI, zolitūde

Saistītie raksti

Komentē šo rakstu
Tavs vārds:
Tavs e-pasts:
Tavs komentārs:

 Rādīt aizvērtās ziņas
 Rādīt visu saturu
 Krāsaini attēli
 Rādīt reklāmu
Manu ziņu portfelis
Neesi pievienojis savas ziņas.
TOP3 ziņas
Vairāk

Ekonomika.lv ziņas
Jaunākie komentāri
Reklāma
Mediju apskats