27. aprīlis, Sestdiena
Vārda dienas: Raimonda, Raina, Tāle
Sākuma lapa » Sabiedrība » Premjers paziņo, ka Jaunzemei-Grendei amats jāatstāj no pirmdienas
Premjers paziņo, ka Jaunzemei-Grendei amats jāatstāj no pirmdienas
Autors: Apollo.lv / 13. septembris 2013, 11:52
Premjers Valdis Dombrovskis (V) nolēmis pieprasīt kultūras ministres Žanetas Jaunzemes-Grendes (NA) demisiju, vēsta Latvijas Televīzija.


Preses konferencē piektdien Dombovskis paziņoja, ka ministrei amata būs jāatstāj no pirmdienas, 16.septembra.

Kā vēsta LETA, Dombrovskis aicina nacionālo apvienību izvirzīt jaunu kultūras ministra amata kandidātu, kā arī aicina nacionālo apvienību uz konstruktīvu darbu valdībā.

«Vienotības» līdere Solvita Āboltiņa pēc partijas valdes sēdes norādīja uz kultūras ministres nespēju sadarboties ar nozari, kas, pēc Āboltiņas domām, ir pietiekams iemesls ministres demisijai.

Valdības vadītājs informējis valdi par aktuālo politisko situāciju, un «premjeram ir simtprocentīgs valdes atbalsts par tiem lēmumiem, par kuriem viņš informēs preses konferencē», akcentēja Āboltiņa.

Attiecībā uz kultūras ministri «Vienotības» valdei nebija atšķirīgu viedokļu, un valde vienprātīgi atbalsta premjera lēmumu.

Taujāta, cik stabila ir valdība, Āboltiņa sacīja, ka jau sākotnēji šī koalīcija izcēlās ar dažādiem skaļiem un pretrunīgiem preses paziņojumiem, bet parasti «saprāts ņem virsroku un Ministru kabinets turpina strādāt».

Saskaņā ar koalīcijas līgumu nākamais kultūras ministrs būtu jāizvirza nacionālajai apvienībai, kura ir atbildīga par šo nozari.

Premjers ceturtdien tikās ar ministri, lai pārrunātu situāciju Latvijas Nacionālajā operā (LNO). Ministre apgalvoja, ka Dombrovskis par demisijas pieprasīšanu nav runājis, bet bijis ļoti ieinteresēts par notiekošo LNO.

Kultūras ministres krēsls sašķobījās pēc trešdien pieņemtā lēmuma atlaist no LNO  direktora amata Andreju Žagaru.

Tikmēr «Visu Latvijai!»-«Tēvzemei un brīvībai»/LNNK (VL-TB/LNNK) pozitīvi vērtē kultūras ministres veikumu un uzskata, ka gadījumā, ja premjers aicinātu viņu demisionēt, ar šādu soli viņš pats sev izdarītu «lāča pakalpojumu», aģentūrai LETA ceturtdien norādīja nacionālās apvienības līdzpriekšsēdētājs Raivis Dzintars.

Dzintars gan uzsvēra, ka šādā gadījumā par turpmāko nacionālās apvienības rīcību lemtu partijas valde.

Arī VL-TB/LNNK līdzpriekšsēdētājs Gaidis Bērziņš akcentēja, ka tas būtu nacionālās apvienības valdes lēmums, tomēr līdz šim politiskais spēks savu nostāju nav mainījis - nacionālā apvienība ir pārliecināta, ka patlaban ir nevietā runas par kultūras ministres nomaiņu.

Tikmēr nacionālās apvienības valdes loceklis Jānis Iesalnieks savā tviterkontā šodien rakstīja - ja premjers atlaidīs kultūras ministri, «būs jauna valdība». Vēlāk gan šīs ieraksts tika dzēsts.




Diskusija par rakstu (0)

Atslēgvārdi: LNO, Valdis Dombrovskis, Žaneta Jaunzeme-Grende

Saistītie raksti

Komentē šo rakstu
Tavs vārds:
Tavs e-pasts:
Tavs komentārs:

 Rādīt aizvērtās ziņas
 Rādīt visu saturu
 Krāsaini attēli
 Rādīt reklāmu
Manu ziņu portfelis
Neesi pievienojis savas ziņas.
TOP3 ziņas
Vairāk

Ekonomika.lv ziņas
Jaunākie komentāri
Reklāma
Mediju apskats