28. aprīlis,
Vārda dienas: Gundega, Terēze
Sākuma lapa » Sabiedrība » Taupīgie Latvijas ceļotāji atpūsties brauc caur Vāciju
Taupīgie Latvijas ceļotāji atpūsties brauc caur Vāciju
Autors: Ludmila GLAZUNOVA / NRA.LV / 23. jūlijs 2013, 9:56
Daudzi ceļotāji, kuri izmanto ārvalstu tūrisma operatoru pakalpojumus, lai dotos atpūtas braucienos, pārliecinājušies, ka bieži tā var saņemt daudz labāku servisu par daudz zemāku cenu nekā, ja lidotu no Rīgas ar tiešo čārterreisu.


Tas saistīts gan ar tirgus lielumu, gan arī stingrāku patērētāju tiesību aizsardzību, norāda Jēkaba aģentūras, kas jau vairākus gadus pārdod vācu tūroperatoru ceļojumus, mārketinga un projektu menedžeris Juris Alksnis.

«Visu nosaka tirgus izmērs,» uzskata J. Alksnis, īpaši uzslavēdams vācu tūroperatoru piedāvātos ceļojumus. Tieši tādēļ, ka Vācijas tirgus ir daudz lielāks, ik gadu no šīs zemes atpūsties brauc ievērojami lielāks skaits tūristu nekā, piemēram, no visām trim Baltijas valstīm kopā, tad arī vāciešiem piedāvā gan zemākas cenas, gan arī labākas istabas un labāku servisu. «Vēl jāņem vērā, ka Vācijā patērētāju aizsardzība ir augstā līmenī. Piemēram, ja tūrists brauc ceļojumā no Krievijas, viņam kaut kas nav paticis, 90 procentos gadījumu tūrisma firma, kas pārdevusi ceļojumu, pretenzijas pat neizskata,» uzsver J. Alksnis. 
Savukārt Vācijā, ja notikusi kāda kļūme un formāli vainojams pats tūrists, kurš nav apskatījies izmaiņas izlidošanas laikā, kas viņam būtu pēc līguma jādara, arī tādos gadījumos vācu tūrisma firma sedz zaudējumus.

Ceļotāju skaits no Latvijas, kas dodas ceļojumos, izmantojot vācu tūroperatoru piedāvājumus, ar katru gadu palielinās. No Eiropas galamērķiem, braucot caur Vāciju, Latvijas ceļotājiem vispieprasītākās ir Kanāriju salas, Portugāle, Itālija, Maljorka. Daudzi izvēlas doties uz Karību jūras reģionu, un tur populārākie galamērķi ir Kuba un Dominikāna. J. Alksnis norāda, ka Latvijas tūristiem salīdzinoši neliela interese ir par atpūtas ceļojumiem uz Āziju – nedaudz tūristu dodas uz Taizemi, nedaudz uz Bali. Savukārt no Indijas okeāna apskalotajiem galamērķiem vispopulārākie ir Maurīcijas, Maldivas un Šeišelu salas.

«Nevarētu teikt, ka mūsu tūristi, kuri dodas atpūsties uz Vāciju, būtu sajūsmā par ceļojumiem, taču nepatīkamu starpgadījumu vai sūdzību gan nekad nav bijis. Viss, kas atrunāts līgumā, vienmēr ir izpildīts. Uz vāciešiem var droši paļauties,» Neatkarīgajai teic ceļojumu aģentūras Discovery valdes priekšsēdētāja Inga Bleija un norāda, ka šādi izvēlas ceļot ne vairāk kā pieci procenti aģentūras klientu.

Savukārt Palm Tours valdes locekle Jūlija Mukāne Neatkarīgajai teic, ka diezgan daudz klientu izvēlas doties ceļojumos caur Vāciju. Pārsvarā gan tās esot eksotiskās zemes – Karību jūras reģions. «No Rīgas nav iespēju par saprātīgām cenām, arī pašu spēkiem meklējot, atrast lidojumus uz eksotiskajiem galamērķiem, kā arī viesnīcas, atsevišķi pērkot, sanāk krietni dārgāk, nekā lidot caur Vāciju, piemēram, izmantojot tādu tirgus līderu kā Tui piedāvājumus. Ceļotāji ir gatavi pieciest neērtības, nīkt kādu laiku kādā no Vācijas lidostām, taču vēlāk saņemt par saprātīgu naudu labu produktu,» norāda J. Mukāne. J. Mukāne piebilst, ka pašlaik reti kurš izvēlas lidot caur Vāciju, piemēram, uz Turciju vai Bulgāriju, vai citiem galamērķiem, kur pieejami tieši čārterlidojumi no Rīgas. Jo, lai arī reizēm dārgāk, tomēr klienti novērtējot ērtības.



Diskusija par rakstu (0)

Atslēgvārdi: ceļotāji, ietaupīšana ceļojumā, tūristi, tūristi no Latvijas, Vācija

Saistītie raksti

Komentē šo rakstu
Tavs vārds:
Tavs e-pasts:
Tavs komentārs:

 Rādīt aizvērtās ziņas
 Rādīt visu saturu
 Krāsaini attēli
 Rādīt reklāmu
Manu ziņu portfelis
Neesi pievienojis savas ziņas.
TOP3 ziņas
Vairāk

Ekonomika.lv ziņas
Jaunākie komentāri
Reklāma
Mediju apskats