28. marts, Ceturtdiena
Vārda dienas: Ginta, Gunda, Gunta
Sākuma lapa » Uzņēmējdarbība » Krievijas tūristi turpina braukt uz Latviju
Krievijas tūristi turpina braukt uz Latviju
Autors: Ludmila GLAZUNOVA / NRA.LV / 17. augusts 2015, 12:40
Sarežģīto politisko attiecību dēļ ar Krieviju bija prognozējams, ka Latviju apciemos aizvien mazāks lielās kaimiņzemes tūristu skaits, taču statistikas dati parāda – jā, samazinājums ir, taču Krievijas viesi vēl joprojām ir visbiežākie mūsu valsts viesi.


«Tūristu skaits no Krievijas 2015. gada pirmajā ceturksnī samazinājies par 41%, līdzīgi, kā tas bija vērojams arī pērn, tie Rīgas viesnīcās un citās tūrisma mītnēs vēl arvien veido lielāko apkalpoto tūristu skaitu – 18%. Pieļauju, ka otrajā ceturksnī šie dati varētu saglabāties līdzīgi. Dati rāda, ka 18% no visiem tūristiem ir viesi no Krievijas, tai seko viesi no Igaunijas – 9,7%, Lietuvas – 9,5%, Vācijas – 7,3%, Lielbritānijas – 6,8%, Norvēģijas – 6,6% un Somijas – 4,9%,» NRA.lv atklāj Rīgas Tūrisma attīstības biroja (RTAB) sabiedrisko attiecību projektu vadītāja Anna Blaua. Arī Jūrmalas Tūrisma nodaļas vadītāja Gunta Ušpele, piebilstot, ka oficiālie statistikas dati gan vēl nav pieejami, norāda, ka lielākais tūristu skaits kūrortpilsētā ir tieši no Krievijas. Savukārt Wellton viesnīcu grupas kvalitātes sistēmas vadītāja Anželika Mažeika dalās ar novērojumiem, ka šogad Krievijas tūristi ir tikai otrā lielākā viesu grupa šajās viesnīcās, vismaz laika posmā no maija līdz jūlijam, Krievzemes ceļotājus ir apsteiguši vācieši, kam seko tūristi no Latvijas, Somijas, Norvēģijas, Igaunijas, Lielbritānijas, Lietuvas, Itālijas un Zviedrijas. «Vasaras periodā viesi mūsu viesnīcās vidēji nakšņo 2,5 naktis,» atklāj A. Mažeika.

Pērn Latvija kļuva par populāru tūristu galamērķi, pateicoties vairākiem notikumiem – Koru olimpiādei un Rīgai – kultūras galvaspilsētai. Šā gada ceļotājus pievilinošais aspekts – Latvija ir prezidējošā Eiropas Savienības valsts, kas arī nesusi devumu Latvijas tūrisma biznesam, norāda A. Blaua. Viņa piebilst: «Tāpat notikuši un notiks vairāki citi ievērojami pasākumi, kas piesaista tūristu interesi. Piemēram, gan pilsētas viesiem, gan žurnālistiem bija ievērojama interese par Līgo svētkiem un Jāņu svinēšanas tradīcijām Latvijā. Tāpat esam novērojuši, ka Rīgā arvien vairāk ierodas kruīza kuģi.»

Mazinoties Krievijas tūristu interesei par Latviju kā galamērķi, novērojams, ka mūsu valsti apmeklē tūristi no citām zemēm, no kurām uz Rīgu ir tiešie avioreisi. «Esam novērojuši, ka Rīgu arvien vairāk apmeklē viesi no Austrijas, Nīderlandes, Itālijas, arī Azerbaidžānas, Armēnijas, Turcijas,» teic RTAB speciāliste. Lai vilinātu tūristus apmeklēt Rīgu un Latviju, tūrisma nozare piedalās dažādos plašos pasākumos, taču A. Blaua neslēpj, ka šobrīd RTAB ir noteicis deviņas mērķa valstis, ar kurām visvairāk strādā, lai palielinātu tūristu skaitu, un tās ir Vācija, Igaunija, Lietuva, Krievija, Zviedrija, Somija, Norvēģija, Nīderlande un Itālija.



Diskusija par rakstu (0)

Atslēgvārdi: Krievija, tūristi

Saistītie raksti

Komentē šo rakstu
Tavs vārds:
Tavs e-pasts:
Tavs komentārs:

 Rādīt aizvērtās ziņas
 Rādīt visu saturu
 Krāsaini attēli
 Rādīt reklāmu
Manu ziņu portfelis
Neesi pievienojis savas ziņas.
TOP3 ziņas
Vairāk

Ekonomika.lv ziņas
Jaunākie komentāri
Reklāma
Mediju apskats