26. aprīlis, Piektdiena
Vārda dienas: Alīna, Rūsiņš, Sandris
Sākuma lapa » Sabiedrība » Broka: Rīgas domes jaunievēlētā vadība uzvedas kā no pudeles izlaists džins
Broka: Rīgas domes jaunievēlētā vadība uzvedas kā no pudeles izlaists džins
Autors: BNA / 26. jūnijs 2013, 13:47
„Rīgas domes jaunā sasaukuma pirmās sēdes liecina, ka Rīgas domē ir darba stila problēmas, iekšējās nepilnības, turklāt pašvaldības jaunievēlētā vadība uzvedas kā no pudeles izlaists džins,” tā nule kā notikušo RD sēdi raksturo Baiba Broka, Nacionālās apvienības „Visu Latvijai!” – „Tēvzemei un Brīvībai”/LNNK frakcijas vadītāja.


„Jau otrajā dienā pēc pirmās Rīgas domes sēdes, „Saskaņas centrs” un „Gods kalpot Rīgai” nepatīkami pārsteidza ar atklātu labas pārvaldības principa ignoranci un elementāras loģikas trūkumu. Atnākot no rīta uz domes sēdi, visiem deputātiem priekšā bija nolikts lēmumprojekts par  Rīgas brīvostas valdes locekļa iecelšanu. Vēl iepriekšējā dienā Rīgas domes sēdē nekas neliecināja, ka nākamās dienas sēdē tiek plānots iecelt jaunu Rīgas brīvostas valdes locekli. Nacionālās apvienības un „Vienotības” deputātus pārsteidza fakts, ka vienas nakts laikā, pilnīgā slepenībā domes vadība sagatavojusi šādu lēmumprojektu,” stāsta Nacionālās apvienības (NA) frakcijas vadītāja B. Broka.

Galvenais iemesls šādai nakts slepenībai – pēc pirmās domes sēdes no „Saskaņas centra” (SC) izstājies V. Jerošenko, kas bija līdzšinējais SC Brīvostas valdes loceklis. Tāpēc SC līdzšinējā valdes locekļa amatā steidzās iecelt jaunu – līdzšinējo Rīgas Centrāltirgus mārketinga vadītāju – I. Jakovelu.

NA un „Vienotības” deputāti domes sēdē centās noskaidrot jaunā valdes locekļa kandidāta kompetenci tik atbildīgam amatam. No jaunā kandidāta uzzinājām, ka viņu pēkšņi nakts laikā uzrunājis domes priekšsēdētājs N. Ušakovs un aicinājis kļūt par jauno Rīgas brīvostas valdes locekli,” situāciju skaidroja Aleksandrs Kiršteins, NA frakcijas vadītājas vietnieks.

B. Broka sacīja, ka kandidāta apspriešanas procesam ir jānotiek tiesiski, proti, darba kārtība ir jāizsūta laikus, ir jābūt iespējai diskutēt par kandidāta kompetencēm un atbilstību potenciālajam amatam.

Taču konkrētajā gadījumā šāda iespēja bija liegta. Piemēram uz Aleksandra Kiršteina uzdoto jautājumu, kādas ir Roterdamas un Hamburgas ostu pārvaldes galvenās atšķirības no Rīgas brīvostas, jaunais kandidāts atbildēja, ka pa nakti vēl nav paspējis iepazīties ar ostu darba specifiku, jo ir Centrāltirgus mārketinga speciālists.

Tāpat spilgti izpaudās pozīcijas atklātā nevēlēšanās konstruktīvi sastrādāties ar opozīcijas deputātiem. Izglītības, kultūras un sporta komitejas vadītāja un tā vietnieka vēlēšanās pozīcija nodemonstrēja aroganci un nespēju sadarbīboties ar opozīciju.  Situācijā, kad 20 komitejas deputātu vidū atrodas 2 bijušie kultūras ministri un viens pašreizējās  kultūras ministres padomnieks Nauris Puntulis, nevienam no viņiem netika atvēlēta vieta nevienā no 4 komitejas vietnieku amatiem.

Baibas Brokas vērtējumā šāds Rīgas domes vadības darbības stils ir nekorekts un nepieņemams.



Diskusija par rakstu (0)

Atslēgvārdi: Andris Ameriks, Baiba Broka, Gods kalpot Rīgai, Nacionālā apvienība, Nils Ušakovs, pašvaldību vēlēšanas, Rīgas brīvosta, Rīgas brīvostas valde, Rīgas dome, Saskaņas centrs, vēlēšanas, „Visu Latvijai!” – „Tēvzemei un Brīvībai”/LNNK

Saistītie raksti

Komentē šo rakstu
Tavs vārds:
Tavs e-pasts:
Tavs komentārs:

 Rādīt aizvērtās ziņas
 Rādīt visu saturu
 Krāsaini attēli
 Rādīt reklāmu
Manu ziņu portfelis
Neesi pievienojis savas ziņas.
TOP3 ziņas
Vairāk

Ekonomika.lv ziņas
Jaunākie komentāri
Reklāma
Mediju apskats