18. aprīlis, Ceturtdiena
Vārda dienas: Jadviga, Laura
Sākuma lapa » Ziņas pasaulē » Ciprs brīdina grieķus neatgriezties korumpētajā pagātnē
Ciprs brīdina grieķus neatgriezties korumpētajā pagātnē
Autors: BNA / 7. septembris 2015, 11:32
Bijušais Grieķijas premjerministrs Aleksis Ciprs svētdien paziņoja, ka gaidāmās valsts valdības vēlēšanas ir cīņa starp viņa pēdējo septiņu mēnešu “cienījamo”valdību un “tumšo korupcijas periodu”, kas dominēja iepriekšējos gadu desmitos.


Ciprs, kreisās partijas “Syriza” līderis, norādīja, ka viņš ir vislabāk piemērots, lai uzlabotu finanšu aizdevuma plānus ar Grieķijas kreditoriem, ko viņš pats jūlijā akceptēja un ko raksturo kā “beztermiņa” vairāku jautājumu ziņā.

Politiķis savu paziņojumu pauda starptautiskajā izstādē, kur tradicionāli valdība atklāj tās ekonomisko programmu nākamajam gadam. Pašlaik Grieķijā pie varas ir pagaidu valdība, pēc tam, kad Ciprs un viņa partija 20. augustā atkāpās.

Ciprs izklāstīja valdības programmu, kuras reformu kārtība, izglītības, veselības, nodarbinātības, ekonomikas un civildienestu jomā ir, ar dažām izmaiņām, atbalsojusies iepriekšējās valdībās, taču tā arī nekad netika īstenota.

Bijušais Grieķijas premjerministrs sacīja, ka viņa ekonomiskā politika būtu balstīta uz “spēcīgu valdības iejaukšanos, ar valsts investīciju ienākumu pārdali”.

Tāpat Ciprs apsūdzēja savus konservatīvos pretiniekus cīņā par masveida atlaišanu, kamēr viņš veicinātu “sociālās ekonomikas uzņēmumus ar subsidētu algu izmaksām”.



Diskusija par rakstu (0)

Atslēgvārdi: Aleksis Ciprs, Grieķija, vēlēšanas

Saistītie raksti

Komentē šo rakstu
Tavs vārds:
Tavs e-pasts:
Tavs komentārs:

 Rādīt aizvērtās ziņas
 Rādīt visu saturu
 Krāsaini attēli
 Rādīt reklāmu
Manu ziņu portfelis
Neesi pievienojis savas ziņas.
TOP3 ziņas
Vairāk

Ekonomika.lv ziņas
Jaunākie komentāri
Reklāma
Mediju apskats