04. maijs, Sestdiena
Vārda dienas: Viola, Vizbulīte
Sākuma lapa » Sabiedrība » Mandātu komisijā vērtēs kolektīvo iesniegumu par eiro ieviešanas atlikšanu
Mandātu komisijā vērtēs kolektīvo iesniegumu par eiro ieviešanas atlikšanu
Autors: NRA.lv / 4. jūnijs 2013, 16:26
Saeimas Mandātu, ētikas un iesniegumu komisijas deputāti trešdien, 5.jūnijā, sāks pēc būtības izskatīt kolektīvo iesniegumu "Saglabāt latu kā Latvijas valūtu". Kā iniciatīvas mērķis definēts atlikt eiro ieviešanu Latvijā līdz laikam, kad tā būs tautas atbalstīta un ekonomiski pamatota.



"Trešdien komisijas deputāti sāks skatīt šo jautājumu, uzklausot visu iesaistīto pušu argumentus. Ir sagaidāma liela viedokļu dažādība, jo šis ir jautājums, kurā sabiedrības vairākuma un valdības domas būtiski atšķiras," norāda Mandātu, ētikas un iesniegumu komisijas priekšsēdētājs Vitālijs Orlovs.

Kolektīvajā iesniegumā norādīts, ka ir veikta eiro ieviešanas kampaņa, bet nav veikts kvalitatīvs ekonomisks pamatojums un eiro ieviešanas 2014.gadā seku analīze un izvērtējums. Iniciatīvas autori norāda uz zemo atbalstu eiro ieviešanai no nākamā gada janvāra un papildu maksājumiem, kas mūsu valstij būs jāveic, iestājoties eirozonā.

Iniciatīvu platformā www.manabalss.lv parakstījuši 10 384 Latvijas pilsoņi. Iniciatīvas autors un iesniedzēju pārstāvis ir Ģirts Mazurs.

Iesniegumā kā vēlamā iniciatīvas turpmākā virzība pēc tās izskatīšanas norādīta referenduma rīkošana par eiro ieviešanas laiku.

Kolektīvais iesniegums "Saglabāt latu kā Latvijas valūtu" ir ceturtā pilsoņu iniciatīva, kas iesniegta parlamentā, izmantojot Saeimas kārtības rullī paredzēto iespēju vērsties parlamentā ar vismaz 10 000 pilsoņu parakstītu iesniegumu.

Saskaņā ar Saeimas kārtības rulli kolektīvajā iesniegumā ietverams prasījums Saeimai, īss tā pamatojums, kā arī norādāms, kura fiziska persona ir pilnvarota pārstāvēt kolektīvā iesnieguma iesniedzējus. Kolektīvais iesniegums nedrīkst saturēt tādu prasījumu, kurš ir acīmredzami nepieņemams demokrātiskā sabiedrībā vai klaji aizskarošs. Tas nedrīkst pārkāpt vērtības, kas respektē cilvēka cieņu, brīvību, demokrātiju, vienlīdzību, tiesiskumu un cilvēktiesības, tostarp minoritāšu tiesības.

Iesniegumu var parakstīt Latvijas pilsoņi, kas tā iesniegšanas dienā sasnieguši 16 gadu vecumu. Parakstus iespējams vākt arī elektroniski, ja tiek nodrošināta parakstu identifikācija un fizisko personu datu aizsardzība.



Diskusija par rakstu (0)

Atslēgvārdi: eiro, eiro ieviešana, eiro referendums, lats, mandātu komisija, Saeima, Saeimas mandātu komisija, valūta

Saistītie raksti

Komentē šo rakstu
Tavs vārds:
Tavs e-pasts:
Tavs komentārs:

 Rādīt aizvērtās ziņas
 Rādīt visu saturu
 Krāsaini attēli
 Rādīt reklāmu
Manu ziņu portfelis
Neesi pievienojis savas ziņas.
TOP3 ziņas
Vairāk

Ekonomika.lv ziņas
Jaunākie komentāri
Reklāma
Mediju apskats