30. aprīlis, Otrdiena
Vārda dienas: Liāna, Lilija
Sākuma lapa » Sabiedrība » Reformu partijā - vara sieviešu rokās
Reformu partijā - vara sieviešu rokās
Autors: Antra Gabre / NRA.lv / 4. marts 2013, 13:42
Ar 300 partiju pametušiem biedriem un divdomīgi vērtētu jaunievēlētu valdes locekli ir noslēgusies Reformu partijas (RP) kongresa bilance.


RP valdē tika apstiprināta Daugavpils domes priekšsēdētāja Žanna Kulakova. Neilgi pirms tam ir ierosināta krimināllieta par pašvaldības amatpersonu kukuļošanu saistībā ar uzņēmuma Daugavpils siltumtīkli projektiem. Šajā skandālā iesaistīts Ž. Kulakovas vietnieks, un RP uzsver, ka viņš ir Saskaņas centra biedrs, bet Ž. Kulakova nav zinājusi ne nieka par nelikumīgām darbībām. Ne visi RP biedri ar šādām izmaiņām valdē bija mierā, taču balsojums pierādīja, ka neapmierinātie palika mazākumā. Valdē tika ievēlēta arī Rīgas nodaļas vadītāja Inga Antāne. Viņa tiek pozicionēta kā Rīgas domes priekšsēdētāja amata pašvaldību vēlēšanās. Savukārt Ž. Kulakova uz savu līdzšinējo amatu pretendēs arī pašvaldību vēlēšanās. Te nu gribas vēlētājiem atgādināt, ka pašvaldību vēlēšanās iedzīvotāji nebalso par mēra kandidātiem. Lai ko arī priekšvēlēšanu batāliju laikā stāstītu, pilsētas vai novada galvu neizvēlas konkrētās pilsētas vai novada iedzīvotāji, to izvēlas politiķi pēc vēlēšanām.

RP kongresā varēja uzzināt, ka biedru skaits gada laikā samazinājies par apmēram 300 cilvēkiem. Pašlaik partijas biedru skaits ir nepilni 2000, un tas noticis galvenokārt nenomaksāto biedra naudu dēļ. Nemaksātāji atskaitīti, bet ir arī tādi, kuri aizgājuši paši. Ne no partijas, bet no tās valdes ir aizgājis reģionālās attīstības un pašvaldību lietu ministrs Edmunds Sprūdžs. Viņš turpmāk būšot aizņemts, strādājot pie pamatīgām reformām, tāpēc darbam valdē laika neatliks. Vismaz ne tik daudz kā līdz šim.

Partiju toties pametis cits valdes loceklis – Ainis Dābols. Viņš uzskata, ka partijas darbība ir pretrunā ar tās dibināšanas laikā formulētajiem mērķiem. A. Dābols nav slēpis viedokli, ka partijas reklamēšanai izlietotie 100 000 latu ir dāsna summa. RP toties uzskata, ka A. Dābols pats vien ievārījis visu putru ar finansēm. RP ik pa laikam rūgst neapmierinātība. Jāatgādina, ka 2011. gadā toreiz vēl Zatlera Reformu partijas Rīgas nodaļā izcēlās dumpis. Tad ar atklāto vēstuli pie partijas valdes vērsās Renārs Putniņš, Rīgas nodaļas valdes priekšsēdētājs. Sarunā ar Neatkarīgo viņš visbeidzot atzina, ka partijas iekšienē notika cīņa par varu un amatiem, tāpēc viņš pameta partiju. Partijas iekšienē šo procesu dēvēja par pašattīrīšanos. Pirms tam no partijas aizgāja Jelgavas nodaļas biedri, tā dēvētais Olšteina sešnieks.

RP kongresā savus biedrus ar vēstuli uzrunāja partijas priekšsēdētājs Valdis Zatlers, kurš atveseļojas pēc operācijas. Priekšvēlēšanu gaisotnei atbilstīgi viņš nekavējās atgādināt par gada laikā RP izvērsto cīņu pret, citējam, mazpilsētas mēru Aivaru Lembergu, pret Vienotības eksministres Lindas Abu Meri nu pagalam kļūmīgi organizēto fotoradaru jezgu, ko RP vajadzējis izlabot, kā arī uzslavēja bezbailīgo, dedzīgo un enerģisko E. Sprūdžu, gandrīz publiski nedzirdamo un neredzamo, bet fotoradaru sāgai profesionāli punktu pielikušo iekšlietu ministru Rihardu Kozlovski, reformatoru – izglītības un zinātnes ministru Robertu Ķīli un ārlietu ministru Edgaru Rinkēviču, ko V. Zatlers cildinājis kā vienu no starptautiski augstāk vērtētajiem ārlietu ministriem atjaunotās Latvijas vēsturē.


Diskusija par rakstu (0)

Atslēgvārdi: Ainis Dābols, politika, Reformu partija, Žanna Kulakova

Saistītie raksti

Komentē šo rakstu
Tavs vārds:
Tavs e-pasts:
Tavs komentārs:

 Rādīt aizvērtās ziņas
 Rādīt visu saturu
 Krāsaini attēli
 Rādīt reklāmu
Manu ziņu portfelis
Neesi pievienojis savas ziņas.
TOP3 ziņas
Vairāk

Ekonomika.lv ziņas
Jaunākie komentāri
Reklāma
Mediju apskats