26. aprīlis, Piektdiena
Vārda dienas: Alīna, Rūsiņš, Sandris
Sākuma lapa » Sabiedrība » Iedzīvotājiem pagaidām nav jautājumu par gaidāmā referenduma norisi
Iedzīvotājiem pagaidām nav jautājumu par gaidāmā referenduma norisi
Autors: Jolanta Spravņikova / NRA.lv / 16. februāris 2012, 17:04
No 8.februāra līdz 17.februārim vēlēšanu iecirkņi piedāvā iespēju uzdot sev interesējošus jautājumus, iepazīties ar Satversmes grozījumu tekstu, balsošanas kārtību un pieteikt balsošanu atrašanās vietā tiem vēlētājiem, kuri veselības stāvokļa dēļ nevar nokļūt vēlēšanu iecirknī tautas nobalsošanas dienā. Šajās dienās cilvēku aktivitāte ir maza.


Cilvēkiem nav daudz jautājumu saistībā ar 18.februāra referendumu. Priekšlaicīgi uz vēlēšanu iecirkņiem visbiežāk nāk, lai pieteiktu mājas vizīti, uzzinātu par tuvākajiem vēlēšanu iecirkņiem, par iespēju nobalsot ārpus Latvijas, kā arī cenšas noskaidrot, vai nevar nobalsot ātrāk. Uz vēlēšanu iecirkņiem dienā nāk no 1-5 cilvēkiem. Ir dienas, kad neatnāk neviens. Lielāka ir latviešu aktivitāte, raksta NRA.lv.

"Pie manis nāk viens vai divi cilvēki dienā. Jautā, vai var nobalsot mājās. Bija atnākusi viena sieviete, kura uztraucās par veciem cilvēkiem, kiuri var apjukt, jo visur tiek uzsvērts tas, ka esam par Latviju, bet tagad pēkšņi jābalso pret. Vispār mēs gaidām sestdienu. Rīt pēc plkst. 15.00 tiks atvesti biļeteni, kas būs jāsaliek. Cerēsim, ka viss būs mierīgi un skaitīšana noritēs ātri,” stāsta Rīgas valsts 3.ģimnāzija vēlēšanu iecirkņa darbiniece Marija.

„Tautas nobalsošanas zīmē būs jautājums „Vai jūs esat par likumprojekta „Grozījumi Latvijas Republikas Satversmē” pieņemšanu, kas paredz krievu valodai noteikt otras valsts valodas statusu?”. Iespējamie atbilžu varianti ir „Par” un „Pret”. Ja vēlētājs atbalsta izmaiņas Satversmē, kas paredz noteikt krievu valodai otras valsts valodas statusu, tad viņam tautas nobalsošanas zīmē jāatzīmē atbilde „Par”. Ja vēlētājs ir pret grozījumiem Satversmē un neatbalsta valsts valodas statusa noteikšanu arī krievu valodai, tad viņam tautas nobalsošanas zīmē jāatzīmē atbilde „Pret”.

Vēlēšanu iecirkņu darba laiks tautas nobalsošanas dienā būs no pulksten 7.00 līdz 22.00. Tiesības piedalīties tautas nobalsošanā ir balsstiesīgajiem Latvijas Republikas pilsoņiem no 18 gadu vecuma. Lai piedalītos tautas nobalsošanā vēlētājam nepieciešama derīga Latvijas pilsoņa pase,” norāda Centrālā vēlēšanu komisija.


Diskusija par rakstu (0)

Atslēgvārdi: CVK, referendums

Saistītie raksti

Komentē šo rakstu
Tavs vārds:
Tavs e-pasts:
Tavs komentārs:

 Rādīt aizvērtās ziņas
 Rādīt visu saturu
 Krāsaini attēli
 Rādīt reklāmu
Manu ziņu portfelis
Neesi pievienojis savas ziņas.
TOP3 ziņas
Vairāk

Ekonomika.lv ziņas
Jaunākie komentāri
Reklāma
Mediju apskats