28. aprīlis,
Vārda dienas: Gundega, Terēze
Sākuma lapa » Uzņēmējdarbība » KNAB gatavojas uzsākt kriminālvajāšanu pret diviem ekonomisko noziegumu izmeklētājiem
KNAB gatavojas uzsākt kriminālvajāšanu pret diviem ekonomisko noziegumu izmeklētājiem
Autors: BNA.LV / 6. februāris 2014, 15:21
Divi Ekonomisko noziegumu apkarošanas pārvaldes (ENAP) izmeklētāji tiek apsūdzēti kukuļošanā. Korupcijas novēršanas un apkarošanas birojs (KNAB) nosūtījis Ģenerālprokuratūrai kriminālprocesa materiālus par Viktora Dzeņa un Eduarda Ņemomņaščija iesaisti kukuļošanā un citos dienesta stāvokļa ļaunprātīgas izmantošanas pārkāpumos. Dzenis strādāja pie ''Krājbankas'' lietas.


Abi izmeklētāji ir aizturēti, viens no viņiem ir apcietināts. Tiek uzskatīts, ka abas amatpersonas ļaunprātīgi izmantoja dienesta stāvokli, lai pieprasītu kukuli 20 000 eiro apmērā. Pēc tam tika pieņemta daļa no pieprasītā kukuļa, tas ir, 10 000 eiro par kukuļdevēju interesēs pieņemtu lēmumu.

Starp citām izvirzītajām apsūdzībām ir arī valsts noslēpuma izpaušana, kā arī sevišķā veidā veicamu operatīvās darbības pasākumiem pielāgotās iekārtas aprites aizlieguma pārkāpšana.

KNAB izmeklētājs gatavojas rosināt kriminālvajāšanu pret ENAP amatpersonām par liela apmēra kukuļa ņemšanas mēģinājumu. Viena amatpersona arī tiks apsūdzēta par stratēģiskas nozīmes preču aprites noteikumu pārkāpšanu, bet otra – par apzinātu valsts noslēpuma izpaušanu.




Diskusija par rakstu (0)

Atslēgvārdi: Eduards Ņemomņaščijs, ENAP, KNAB, Viktors Dzenis

Saistītie raksti

Komentē šo rakstu
Tavs vārds:
Tavs e-pasts:
Tavs komentārs:

 Rādīt aizvērtās ziņas
 Rādīt visu saturu
 Krāsaini attēli
 Rādīt reklāmu
Manu ziņu portfelis
Neesi pievienojis savas ziņas.
TOP3 ziņas
Vairāk

Ekonomika.lv ziņas
Jaunākie komentāri
Reklāma
Mediju apskats