02. maijs, Ceturtdiena
Vārda dienas: Sigmunds, Zigismunds, Zigmunds
Sākuma lapa » Uzņēmējdarbība » Liepājas metalurgā veiktas 14 kratīšanas; aizturēto pagaidām nav
Liepājas metalurgā veiktas 14 kratīšanas; aizturēto pagaidām nav
Autors: Zane Grodiņa/ BIZNESS.LV / 14. maijs 2013, 14:46
Saistībā ar kriminālprocesu, kas sākts par iespējamu metalurģijas uzņēmuma "Liepājas metalurgs" vadības noziedzīgu rīcību, Valsts policija (VP) otrdien veikusi 14 kratīšanas, medijus preses brīfingā otrdien informēja VP Ekonomisko noziegumu apkarošanas pārvaldes  priekšnieks Gatis Gudermanis.



Pagaidām kriminālprocesā nevienai personai gan nav piemērots aizdomās turētā statuss un nav arī neviena aizturētā, viņš informēja. 

Savukārt "Liepājas metalurga" pārstāve Simona Laiveniece apstiprinājusi, ka pēc Ekonomisko noziegumu apkarošanas pārvaldes 2.nodaļas jaunāka inspektora Mežavilka ierosinājuma ir veikta kratīšana uzņēmuma vadības un akcionāru dzīvesvietās un darba kabinetos. Tāpat viņa piebilda, ka no kompānijas vadības un akcionāru puses nekādi komentāri par to nesekošot.

Kratīšana veikta kriminālprocesa gaitā, ko ierosināja 2012.gada augustā pēc mazākuma akcionāra Kirova Lipmana pilnvarotās personas iesnieguma. Pats Lipmans noliedza, ka kriminālprocess būtu ierosināts pēc viņa iesnieguma vai pilnvaras, tāpat viņa rīcībā arī neesot nekādas plašākas informācijas par otrdien notikušajām kratīšanām.

Ekonomikas policija saistībā ar "Liepājas metalurgu" šobrīd izmeklē krimināllietu par piesavināšanos un dienesta pilnvaru pārsniegšanu. 

Portāls "pietiek.com" iepriekš rakstīja, ka uzsāktā kriminālprocesa gaitā tikusi pārbaudīta informācija par iespējamu "Liepājas metalurga" vadības noziedzīgu rīcību jau kopš 2003.gada.




Diskusija par rakstu (0)

Atslēgvārdi: Kirovs Lipmans, krāpšana, kratīšanas, Liepājas metalurgs, Valsts policija

Saistītie raksti

Komentē šo rakstu
Tavs vārds:
Tavs e-pasts:
Tavs komentārs:

 Rādīt aizvērtās ziņas
 Rādīt visu saturu
 Krāsaini attēli
 Rādīt reklāmu
Manu ziņu portfelis
Neesi pievienojis savas ziņas.
TOP3 ziņas
Vairāk

Ekonomika.lv ziņas
Jaunākie komentāri
Reklāma
Mediju apskats