04. maijs, Sestdiena
Vārda dienas: Viola, Vizbulīte
Sākuma lapa » Uzņēmējdarbība » Administrators pieprasa Rietumu bankai atdot Ķemeru sanatorijas gleznas
Administrators pieprasa Rietumu bankai atdot Ķemeru sanatorijas gleznas
Autors: www.apollo.lv / 29. aprīlis 2013, 11:23
SIA «Ominasis Latvia» maksātnespējas procesa administrators Ainars Kreics ir nosūtījis vēstuli «Rietumu bankai», lūdzot atcelt pirkuma līgumu par gleznu un citu Ķemeru sanatorijai piederošu kultūrvēsturisku priekšmetu atsavināšanu.



Kreics informē, ka banka, realizējot komercķīlas tiesības uz daļu Ķemeru sanatorijas kustamās mantas, ir pārdevusi gleznas, bibliotēkas grāmatas un citus vērtīgus priekšmetus par zemāku kopsummu nekā zvērināta tiesu izpildītāja norādītā vērtība, turklāt minēto priekšmetu iespējamā tirgus vērtība ir vēl lielāka. Kreics uzskata, ka bankai attiecīgais pārdošanas līgums būtu anulējams un pārdotie priekšmeti atdodami Ķemeru sanatorijai.

«Rietumu banka» ir informējusi maksātnespējas procesa administratoru par komercķīlas tiesību realizēšanu uz mantu, kurai mēnesi pirms maksātnespējas procesa pasludināšanas tika noņemts apķīlājums un kura atradās bankas valdījumā, taču banka nav uzrādījusi administratoram šo priekšmetu pārdošanu apliecinošus dokumentus, kaut arī šajā darījumā acīmredzot ir rīkojusies faktiski kā SIA «Ominasis Latvia» pilnvarota persona.

Saskaņā ar administratoram pieejamo informāciju banka nezināmai personai ir pārdevusi Ķemeru sanatorijas bibliotēkas grāmatas (sapakotas 314 kastēs), divdesmit sešus mākslas izstrādājumus (gleznas un tām pielīdzināmus priekšmetus) un virkni restaurētu mēbeļu.

Ņemot vērā, ka atsavinātā manta veido vēsturiski nozīmīgu Ķemeru sanatorijas kopuma daļu, Kreics uzskata, ka minētā kustamā manta būtu pārdodama izsolē Ķemeru sanatorijas mantas kopuma sastāva.



Diskusija par rakstu (0)

Atslēgvārdi: gleznas, Ķemeri, Ķemeru sanatorija, maksātnespējas administrators, Rietumu banka

Saistītie raksti

Komentē šo rakstu
Tavs vārds:
Tavs e-pasts:
Tavs komentārs:

 Rādīt aizvērtās ziņas
 Rādīt visu saturu
 Krāsaini attēli
 Rādīt reklāmu
Manu ziņu portfelis
Neesi pievienojis savas ziņas.
TOP3 ziņas
Vairāk

Ekonomika.lv ziņas
Jaunākie komentāri
Reklāma
Mediju apskats