01. maijs, Trešdiena
Vārda dienas: Ziedonis
Sākuma lapa » Uzņēmējdarbība » Pasažieru vilciena vadītājs sola, ka jauni vilcieni būs
Pasažieru vilciena vadītājs sola, ka jauni vilcieni būs
Autors: Andris Jurkevics / BIZNESS.LV / 10. decembris 2012, 12:50
Latvijai tiks piegāāti jauni vilcieni, un pašreiz notiek aprēķini, kā tos iegādāties visizdevīgāk, šodien “Latvijas Radio” intervijā atzina “Pasažieru vilciena” valdes priekšsēdētājs Artis Birkamnis.


Viņš norādīja, ka šobrīd tiek apsvērti trīs varianti – vilcienus oirkt, nomāt vai iegādāties atgriezeniskajā līzingā, uzsverot, ka darījumam noteikti jābūt saimnieciski izdevīgam. Birkmanis arī atgādināja, ka jaunais vilcienu iegādes darījums, visticamāk, nebūs iepriekš iecerēto 34 elektrovilcienu un septiņu dīzeļvilcienu apmērā, bet mazāks.

Iepriekš “Pasažieru vilciens” plānoja iegādāties 34 elektrovilcienus un septiņus dīzeļvilcienus. Vilcienu iegādes izmaksas bija plānotas 144 miljonu latu apmērā, tostarp ar Eiropas Savienības Kohēzijas fonda finansējumu 100 miljonu latu apmērā.

Konkursā par vilcienu piegādi uzvarēja Spānijas kompānija "Construcciones y Auxiliares de Ferrocariles S.A." (CAF), bet tā kā ar to noslēgtajā līgumā bija jāveic grozījumi, lai nezaudētu Eiropas Savienības līdzfinansējumu 100 miljonu latu apmērā, līgums nestājās spēkā, jo CAF nepiekrita līguma izmaiņām.



Diskusija par rakstu (0)

Atslēgvārdi: Artis Birkamnis, Latvijas Radio, Pasažieru vilciens, vilcieni

Saistītie raksti

Komentē šo rakstu
Tavs vārds:
Tavs e-pasts:
Tavs komentārs:

 Rādīt aizvērtās ziņas
 Rādīt visu saturu
 Krāsaini attēli
 Rādīt reklāmu
Manu ziņu portfelis
Neesi pievienojis savas ziņas.
TOP3 ziņas
Vairāk

Ekonomika.lv ziņas
Jaunākie komentāri
Reklāma
Mediju apskats