01. maijs, Trešdiena
Vārda dienas: Ziedonis
Sākuma lapa » Uzņēmējdarbība » Vilcienu apkopei vajadzēs miljonus
Vilcienu apkopei vajadzēs miljonus
Autors: Egons Mudulis / DB.LV / 9. oktobris 2012, 13:42
Lai a/s VRC Zasulauks veiktu jauno vilcienu apkopi, būs jāiegulda līdz 10 miljoniem eiro. To DB atzina uzņēmuma valdes loceklis Aleksandrs Vasiļjevs, demonstrējot medijiem VRC iespējas veikt pasažieru vilcienu apkopi.


Jau vēstīts, ka VAS Pasažieru vilciens (PV) vadība, uzskatot, ka ar Spānijas Construcciones y Auxiliares de Ferrocariles S.A. noslēgtais līgums par 34 elektrovilcienu un septiņu dīzeļvilcienu piegādi nav spēkā, piedāvā rīkot jaunu iepirkumu, kurā gan nebūtu iekļauta vilcienu apkalpošana. PV vadība ir pārliecināta, ka šo apkopi varētu veikt PV meitasuzņēmums a/s VRC Zasulauks, raksta DB.LV.

VRC pārstāvis sacīja, ka saskaņā ar līdzšinējā konkursa noteikumiem nebija paredzēts, ka uzturēšanu veiks PV un a/s Rīgas vagonbūves rūpnīca (RVR) meitaskompānija, bet to organizēs pats piegādātājs.

Jauna vilcienu iepirkuma gadījumā to apkopei nepieciešamo investīciju lielums būs atkarīgs no izgatavotāja prasībām, norāda A. Vasiļjevs. Piemēram, tā sauktā vilcienu mazgāšanas iela var izmaksāt no 0,6 līdz pat 1,2 miljoniem eiro. Ieguldījumi būs jāveic jebkurā gadījumā, jo Latvijā šādu iekārtu nav nevienam tāpēc, ka dažādu ražotāju vagonu konstrukcijas atšķiras, bet visas iekārtas ir specifiskas.



Diskusija par rakstu (0)

Atslēgvārdi: vilcieni, vilcienu apkope, vilcienu remonts

Saistītie raksti

Komentē šo rakstu
Tavs vārds:
Tavs e-pasts:
Tavs komentārs:

 Rādīt aizvērtās ziņas
 Rādīt visu saturu
 Krāsaini attēli
 Rādīt reklāmu
Manu ziņu portfelis
Neesi pievienojis savas ziņas.
TOP3 ziņas
Vairāk

Ekonomika.lv ziņas
Jaunākie komentāri
Reklāma
Mediju apskats