18. maijs, Sestdiena
Vārda dienas: Ēriks, Inese, Inesis
Sākuma lapa » Uzņēmējdarbība » LVĢMC atklāj nopietnus pārkāpumus; Sprūdžs prasa paskaidrojumus
LVĢMC atklāj nopietnus pārkāpumus; Sprūdžs prasa paskaidrojumus
Autors: Apollo.lv / 22. novembris 2012, 16:45
Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrs Edmunds Sprūdžs (RP) pieprasījis Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centra (LVĢMC) valdes priekšsēdētāja Andra Leitasa paskaidrojumus saistībā ar centra darbībā atklātajiem pārkāpumiem.


Ministrijā informē, ka tās rīcībā ir informācija, ka LVĢMC nepietiekami veicis nekustamo īpašumu un darījumu ar tiem uzraudzību, tāpat arī grāmatvedības uzskaite nav notikusi saskaņā ar normatīvajiem aktiem, raksta Apollo.lv.

Ministrs  ceturtdien uz tikšanos bija aicinājis Andri Leitasu, lai iztaujātu viņu par atklātajiem pārkāpumiem, un sarunas laikā pieprasīja iesniegt rakstisku paskaidrojumu par pārkāpumiem un informēt par to novēršanu.

«Kapitālsabiedrības vadītāja kompetencē ir divi svarīgi jautājumi  - tās pamatdarba nodrošināšana, ienākumu palielināšana, bet vienlīdz būtiski ir arī nodrošināt likumdošanai atbilstošu un pilnīgu finanšu dokumentāciju. Tikai kopā šīs divas lietas liecina par vadītāja spēju kontrolēt, uzraudzīt un sekmīgi vadīt kapitālsabiedrības darbu,» uzsver ministrs.

Ja ministrijas vadība prasa godīgu un rūpīgu darbu no pašvaldībām un to kapitālsabiedrībām, ir vēl svarīgāk gluži kā paraugam strādāt arī pašiem un nodrošināt kārtību ministrijas pārraudzītajās iestādēs un kapitālsabiedrībās, piebilst ministrs.

Lai uzlabotu LVĢMC darbu, jau visu šo gadu tiek veikta virkne pārmaiņu un uzlabojumu, un ministrija ir uzdevusi LVĢMC sagatavot priekšlikumus nākamo gadu darbības stratēģijai,  īpašu uzmanību pievēršot komerciālo pakalpojumu attīstībai un to cenu pamatotībai. Patlaban tiek arī konceptuāli pārstrādāts valsts funkciju deleģējuma līgums.

LVĢMC ir valstij piederoša sabiedrība ar ierobežotu atbildību, kuras kapitāldaļu turētājs ir  Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrija. Centra kuras galvenie mērķi ir vides informācijas apkopošana un informācijas sniegšana, zemes dzīļu resursu a


Diskusija par rakstu (0)

Atslēgvārdi: ģeoloģijas un meteoroloģijas centrs, Latvijas Vides, LVĢMC

Saistītie raksti

Komentē šo rakstu
Tavs vārds:
Tavs e-pasts:
Tavs komentārs:

 Rādīt aizvērtās ziņas
 Rādīt visu saturu
 Krāsaini attēli
 Rādīt reklāmu
Manu ziņu portfelis
Neesi pievienojis savas ziņas.
TOP3 ziņas
Vairāk

Ekonomika.lv ziņas
Jaunākie komentāri
Reklāma
Mediju apskats