15. maijs, Trešdiena
Vārda dienas: Airita, Arita, Sofija
Sākuma lapa » Uzņēmējdarbība » Apdrošinātāji: Darba traumas visbiežāk gūst kokapstrādē un būvniecībā
Apdrošinātāji: Darba traumas visbiežāk gūst kokapstrādē un būvniecībā
Autors: NRA.lv / 11. jūnijs 2012, 16:15
Saskaņā ar apdrošināšanas sabiedrības ERGO apkopotajiem datiem visbiežāk traumas, pildot darba pienākumus, tiek gūtas tādās jomās kā kokapstrāde, būvniecībā, medicīniskās palīdzības darbā, kā arī apsardzē.


Tajā pašā laikā ERGO statistika liecina, ka traumas darbā gūst arī biroju darbinieki, pārsvarā tie ir sadzīves negadījumi. Piemēram, dažādas traumas un kaulu lūzumi, kas gūti paslīdot, nokrītot pa trepēm vai biroja krēsla u.c. Tāpat darba traumas ik pa laikam gūst, iekļūstot ceļu satiksmes negadījumā ar darba auto, raksta NRA.LV.

Gūto darba traumu ziņā augstā riska grupā ietilpst darbinieki, kuri ikdienā pārvietojas ar darba auto, kā arī tādu amatu pārstāvji kā elektriķi, saimniecības vadītāji.

ERGO speciālisti norāda, ka Latvijā daudzos uzņēmumos raksturīgs sezonāls pieprasījums pēc darbinieku nelaimes gadījumu apdrošināšanas, īpaši vasarā, kad uz periodu 1 līdz 3 mēneši tiek piesaistīts papildus darbaspēks - palīgstrādnieki, vasaras darba meklētāji un praktikanti u.c.

Ivars Vismanis, ERGO Transportlīdzekļu, CTA un personu apdrošināšanas departamenta direktors: "Kopumā maldīgs ir priekšstats, ka nelaimes gadījumi darbavietās notiek tikai tādās sfērās, kur iepriekš ir paredzams risks. Ikdienas praksē nereti sastopamas arī tā dēvētās sadzīves traumas, piemēram, paslīdēšana uz tikko mazgātas, slidenas grīdas, gūstot lūzumus.

Tāpat jāmin, ka atšķirībā no pasaulē ierastās prakses - nelaimes gadījumu apdrošināšanu nodrošināt ikvienam darbiniekam, neatkarīgi no darbības jomas, Latvijas uzņēmējdarbības vidē tā vēl nav kļuvusi par ieradumu, un ļoti bieži tai ir izteikta sezonāla tendence."

Saskaņā ar Valsts darba inspekcijas (VDI) sniegto informāciju pērn par 32% pieaudzis letālo nelaimes gadījumu skaits darbavietās, un kopumā 2011. gadā dzīvību darbavietā zaudēja 33 strādājošie.

Savukārt līdz šogad VDI ir reģistrējusi jau 26 letālus, 76 smagus un 381 vieglu nelaimes gadījumu darbavietā.


Diskusija par rakstu (0)

Atslēgvārdi: apdrošinātaji, būvniecība, darba traumas, kokapstrāde

Saistītie raksti

Komentē šo rakstu
Tavs vārds:
Tavs e-pasts:
Tavs komentārs:

 Rādīt aizvērtās ziņas
 Rādīt visu saturu
 Krāsaini attēli
 Rādīt reklāmu
Manu ziņu portfelis
Neesi pievienojis savas ziņas.
TOP3 ziņas
Vairāk

Ekonomika.lv ziņas
Jaunākie komentāri
Reklāma
Mediju apskats