26. aprīlis, Piektdiena
Vārda dienas: Alīna, Rūsiņš, Sandris
Sākuma lapa » Uzņēmējdarbība » VID neatceļ sodu Valmieras fondam par „brīvprātīgo grāmatvedi”
VID neatceļ sodu Valmieras fondam par „brīvprātīgo grāmatvedi”
Autors: IR.lv / 25. aprīlis 2012, 9:38
Valmieras novada fonda vadībai Valsts ieņēmumu dienests (VID) pārmet „nenopietnu attieksmi pret grāmatvedības kārtošanu un nemaina savu uzskatu, ka fonda brīvprātīgais grāmatvedis nozīmē izvairīšanos no nodokļu nomaksas, Ir.lv informē fonda valdes priekšsēdētājs Ansis Bērziņš.


Valmieras novada fonds pirmdien saņēmis VID ģenerāldirektores sniegto atbildi par fonda iesniegto VID lēmuma pārsūdzību. Lai arī atbilde fondam ir negatīva, tā vadītājs nolēmis turpināt cīnīties pret, viņaprāt, absurdo VID attieksmi - fonds līdz maija vidum nolēmis lietu pārsūdzēt Administratīvajā tiesā, raksta IR.LV.

Savukārt Ministru kabineta un NVO sadarbības memoranda padomes sēdē ar vairāku ministriju klātbūtni šis jautājums tiks vērtēts no likumdošanas viedokļa, vēsta Bērziņš. „Ceru, ka tā beidzot būs zaļā gaisma likumu un MK noteikumu sakārtošanai, kuras rezultātā varētu cerētu arī uz valsts ierēdņu augstāku izpratni par pilsonisko sabiedrību, labdarību un brīvprātīgo darbu," saka Valmieras fonda vadītājs.

Žurnāls „Ir" jau rakstīja par Valmieras novada fonda nedienām ar VID. Fondā ikdienas pienākumus veic vairāki algoti un brīvprātīgie darbinieki. Grāmatvedību kārto brīvprātīgais grāmatvedis, kas tiekot darīts līdzekļu trūkuma dēļ . Taču pēc VID izpratnes, šī prakse, ko jau gadiem piekopjot arī daudzas sabiedriskās organizācijas, ir pārkāpums. Tāpēc VID Valmieras fondam uzlicis 500 latu naudassodu par brīvprātīgā grāmatveža darbu.


Diskusija par rakstu (0)

Atslēgvārdi: Ansis Bērziņš, Valmieras Novada fonds, VID

Saistītie raksti

Komentē šo rakstu
Tavs vārds:
Tavs e-pasts:
Tavs komentārs:

 Rādīt aizvērtās ziņas
 Rādīt visu saturu
 Krāsaini attēli
 Rādīt reklāmu
Manu ziņu portfelis
Neesi pievienojis savas ziņas.
TOP3 ziņas
Vairāk

Ekonomika.lv ziņas
Jaunākie komentāri
Reklāma
Mediju apskats