02. maijs, Ceturtdiena
Vārda dienas: Sigmunds, Zigismunds, Zigmunds
Sākuma lapa » Uzņēmējdarbība » Aptauja: Latvija ir visnepievilcīgākā Baltijas valsts ārvalstu investīcijām
Aptauja: Latvija ir visnepievilcīgākā Baltijas valsts ārvalstu investīcijām
Autors: IR.lv / 4. aprīlis 2012, 9:38
Tikai 1% Lietuvas uzņēmēju un 15% Igaunijas uzņēmēju Latviju uzskata par pievilcīgāko valsti ārvalstu investīcijām. Auditorkompānijas "KPMG Baltics" Baltijas uzņēmēju aptaujas "Ekonomikas pulss 2012" rezultāti liecina, ka pievilcīgākā valsts ārvalstu investīcijām Baltijā ir Igaunija.


Tajā pašā laikā igauņu un lietuviešu uzņēmēji nākamajos gados plāno investēt tieši Latvijā. Nākamajos trijos gados Latvijā plāno investēt 23% Igaunijas uzņēmēju un 14% Lietuvas uzņēmēju. Savukārt Latvijas uzņēmēji vairāk interesējas par iespējām investēt Lietuvā (16%), Krievijā (10%) un Igaunijā (8%), raksta LETA.

"KPMG Baltics" aptaujā secināts, ka kopumā Baltijas valstu uzņēmēji šogad jūtas optimistiski - visu valstu uzņēmēju viedokli par iekšzemes kopprodukta (IKP) izaugsmi šogad ir salīdzinoši līdzīgs - divas trešdaļas norādīja, ka ekonomika augs no 0% līdz 2,9%, bet gandrīz trešdaļa cer uz izaugsmi no 3% līdz 6% apmērā. "KPMG Baltics" partnere Armine Movsisjana norādīja, ka Baltijas valstu uzņēmēji uz ekonomiku raugās optimistiskāk nekā ekonomisti un valdību pārstāvji, raksta IR.LV.

Būtiskāko lomu IKP pieaugumā uzņēmēji saista ar ražošanu, tajā pašā laikā Latvijā salīdzinājumā ar pārējām Baltijas valstīm līdzās ražošanai būtiska ir arī transporta un loģistikas nozare.

Pētījumā savu viedokli sniedza 400 Latvijas, Igaunijas un Lietuvas uzņēmumu vadības pārstāvji.

"KPMG" ir starptautisks revīzijas, nodokļu un konsultāciju firmu tīkls. Kompānija darbojas 150 valstīs, un ar tās vārdu strādā vairāk nekā 138 000 profesionāļu visā pasaulē.


Diskusija par rakstu (0)

Atslēgvārdi: Igaunijas uzņēmēji, investīcijas Latvijā, investori, Lietuvas uzņēmēji

Saistītie raksti

Komentē šo rakstu
Tavs vārds:
Tavs e-pasts:
Tavs komentārs:

 Rādīt aizvērtās ziņas
 Rādīt visu saturu
 Krāsaini attēli
 Rādīt reklāmu
Manu ziņu portfelis
Neesi pievienojis savas ziņas.
TOP3 ziņas
Vairāk

Ekonomika.lv ziņas
Jaunākie komentāri
Reklāma
Mediju apskats