05. maijs,
Vārda dienas: Ģederts, Ģirts
Sākuma lapa » Uzņēmējdarbība » Neatkarīgie deputāti sola nepieļaut fotoradaru pārvēršanu par «naudas maku»
Neatkarīgie deputāti sola nepieļaut fotoradaru pārvēršanu par «naudas maku»
Autors: Apollo.lv / 18. janvāris 2012, 19:08
Esošie fotoradaru ekspluatācijas principi un kārtība Latvijā vedina domāt, ka radari mūsu valstī ieviesti, lai gūtu maksimālu peļņu, nevis nodrošinātu ceļu satiksmes dalībnieku drošību uz ceļiem, uzskata Saeimas neatkarīgo deputātu grupa.


Jau tuvākajā laikā deputātu grupa aicinās uz tikšanos atbildīgās institūcijas un Iekšlietu ministrijas pārstāvjus, lai noskaidrotu kāda ir fotoradaru ekspluatācijas stratēģija Latvijā, un kādas ir iespējas šobrīd uzlabot neapmierinošo situāciju, kā arī vērsīsies pie atbildīgajām iestādēm, un rosinās iespējami ātri pārvērtēt esošo radaru ekspluatācijas stratēģiju, raksta Apollo.lv.

Deputātus nepārliecina atbildīgo amatpersonu taisnošanās, kas noliedz radaru koncepta izmantošanu maksimālas peļņas gūšanai.

«Esam saņēmuši neskaitāmas sūdzības par foto radaru izvietojumu un citām problēmām. Radari ir izvietoti vietās, kur to mērķis ir nevis ceļu satiksmes drošības nodrošināšana, bet mēģinājums iegūt iespējami lielāku peļņu. Šāds princips ir nepieņemams,» uzsver deputāts Viktors Valainis. «Fotoradaru ekspluatācija nav uzņēmējdarbība, un mēs nepieļausim, ka Latvijā šis drošības līdzeklis tiek pārvērsts par naudas maku,» - tā deputāts.

Pirmkārt iedzīvotājiem, un arī neatkarīgajiem deputātiem šaubas rada fakts, ka fotoradari bieži atrodas aiz ātrumu ierobežojošām zīmēm, tādējādi neļaujot šoferiem laikus samazināt ātrumu. Tāpat neizprotama ir prakse fotoradarus izvietot, nevis vietās, kas uzskatāmas par ceļu satiksmei bīstamām un nedrošām, bet gan ļoti drošos ceļu posmos, kur vienīgais ieguvums būtu nevis ceļu satiksmes drošība, bet gan papildus «peļņas» gūšanas iespējas.

Iedzīvotāji arī ievērojuši, ka tiek izmantoti dažādi «triki», lai autovadītāji iekristu fotoradaru lamatās – piemēram, īsā ceļa posmā tiek izvietoti uzreiz divi radari. «Mēs neatbalstām ātruma pārkāpējus, tomēr nevajag fotoradaru konceptu pārvērst par farsu, kas vērsts uz represijām. Ir jāatrod kompromiss,» uzsver Valainis.

Deputāti uzskata, ka nekavējoties ir jāuzsāk plaša kampaņa par radaru darbību un kārtību, atbilstoši kurai tie darbojas.

«Šobrīd par foto radaru darbību Latvijā ir ļoti daudz jautājumu, bet diemžēl maz atbilžu,» uzsver deputāts Jānis Upenieks. «Visā pasaulē ir pieņemta normāla prakse, ka foto radari ir nevis represīvs līdzeklis peļņas gūšanai, bet gan audzinoša metode ceļu satiksmes drošības nodrošināšanai. Latvijā diemžēl jau kārtējo reizi esam sākotnēji labu ieceri pārvērtuši par kārtējo farsu, kas pēc būtības ir pārveidots par savdabīgu valsts kases pildīšanas līdzekli,» tā deputāts.


Diskusija par rakstu (0)

Atslēgvārdi: fotoradari, Neatkarīgo deputātu grupa

Saistītie raksti

Komentē šo rakstu
Tavs vārds:
Tavs e-pasts:
Tavs komentārs:

 Rādīt aizvērtās ziņas
 Rādīt visu saturu
 Krāsaini attēli
 Rādīt reklāmu
Manu ziņu portfelis
Neesi pievienojis savas ziņas.
TOP3 ziņas
Vairāk

Ekonomika.lv ziņas
Jaunākie komentāri
Reklāma
Mediju apskats