03. maijs, Piektdiena
Vārda dienas: Gints, Uvis
Sākuma lapa » Uzņēmējdarbība » Gerčikovs: Latvijas Darba devēju konfederācija ir kabatas organizācija, kas ēd valdībai no rokas
Gerčikovs: Latvijas Darba devēju konfederācija ir kabatas organizācija, kas ēd valdībai no rokas
Autors: Diena.lv / 9. janvāris 2012, 11:18
Latvijas Darba devēju konfederācija (LDDK) neko nepārstāv, izņemot paši sevi. Viņi ir uzurpējuši pārstāvniecību un "piarē" viens otru, kā arī vēl saņem naudu no Valsts kancelejas, viņus uztur, tā tāda kabatas organizācija, kas ēd valdībai no rokas, žurnāla "Diena" pirmdienas izdevumā izteicies a/s "Dzintars" valdes priekšsēdētājs Iļja Gerčikovs.


"Vislielākā Latvijas problēma ir tā, ka mums nav pietiekami profesionālu un kompetentu ekonomistu. Nevienu negribu apvainot, bet tādas mērķtiecīgas ekonomistu skolas Latvijā vispār nav. Piemēram, tāda skola pastāvēja Igaunijā," Dienai sacīja uzņēmējs.

Uz jautājumu, kuras valdības laikā uzņēmums juties viskomfortablāk, Dzintara vadītājs sacīja, ka vissaprotošākais bija Valdis Birkavs. "Viņš bija tāds piezemēts, ar viņu varēja parunāt. Protams, viskompetentākais ekonomikas lietās bija Andris Šķēle, bet tur bija citas noteiktas problēmas. Bet vispār... tik bieži mainās valdības," skaidroja I.Gerčikovs.

Viņš arī skaidroja, ka "mūsu politiskā vēlēšanu sistēma ir novedusi pie tā, ka tā nefunkcionē". "Mums ir partiju sistēma, kas nestrādā, tāpēc ka pēc partiju sarakstiem ienāk velns sazin kas. Viss bija atkarīgs no tā, kam attiecīgajā momentā bija vairāk enerģētikas un naudas, tad tā partija uzvarēja, bet tas nenozīmēja, ka tie bija labākie cilvēki. Un diemžēl valdībā visu laiku ir neprofesionāli cilvēki. Savā ziņā Latvija turpināja Padomju Savienības sliktākās tradīcijas. Ja atceraties, Brežņeva laikos bija tāds jēdziens "sarkanie direktori", kad visos amatos lika tikai partijas funkcionārus. Un kaut kas līdzīgs ir pie mums, ja esi partijas funkcionārs, nav svarīgi, vai esi mediķis vai zirgu slakteris, bet tevi var ielikt par ekonomikas ministru. Tev var nebūt nekāda sakara ar iekšlietām, bet tu vari kļūt par iekšlietu ministru," skaidroja uzņēmējs. Viņš atzina, ka ir profesionālas valdības piekritējs.

"Es uzskatu, ka tieši šobrīd kā nekad agrāk Latvijā tāda profesionālā valdība jāveido. Jo mēs stāvam pie ļoti nopietnas līnijas. Vai nu mēs būsim tādi "vāji plūstošie", kā šodien, vai mēs beidzot izrausimies normālai dzīvei. Brīnumi paši par sevi nenotiek," sacīja I.Gerčikovs.

Runājot par attīstības plānu, I.Gerčikovs skaidroja, ka, lai uzlabotos situācija, valstij jāizstrādā importu aizvietojošo preču saraksts un jāsamazina imports, un pašiem jāražo produkcija pašu patēriņam.


Diskusija par rakstu (1) , Dzintars, Iļja Gerčikovs, LDDK

Saistītie raksti

Komentē šo rakstu
Tavs vārds:
Tavs e-pasts:
Tavs komentārs:

 Rādīt aizvērtās ziņas
 Rādīt visu saturu
 Krāsaini attēli
 Rādīt reklāmu
Manu ziņu portfelis
Neesi pievienojis savas ziņas.
TOP3 ziņas
Vairāk

Ekonomika.lv ziņas
Jaunākie komentāri
Reklāma
Mediju apskats