05. maijs,
Vārda dienas: Ģederts, Ģirts
Sākuma lapa » Uzņēmējdarbība » Noticis mēģinājums piesavināties 29 miljonus ASV dolāru AS "Latvijas Naftas Tranzīts" līdzekļu
Noticis mēģinājums piesavināties 29 miljonus ASV dolāru AS "Latvijas Naftas Tranzīts" līdzekļu
Autors: NRA.lv / 29. decembris 2011, 18:05
Skandalozais Šveices advokāts Rudolfs Meroni mēģina pārskaitīt 29 miljonus ASV dolāru AS „Ventbunkers” meitas uzņēmuma „Latvijas Naftas Tranzīts” kreditoru līdzekļus personīgajā kontā, Lihtenšteinas bankā. Saistībā ar notikušo, tuvākajā laikā tiks iesniegts pieteikums kriminālprocesa uzsākšanai.


AS „Ventbunkers” vairākuma akcionāri, piesaistījuši vienu no pasaulē vadošajām auditorkompānijām, lai veiktu visaptverošu auditu un novērtētu zaudējumus, ko R.Meroni un tam lojālie cilvēki radījuši AS „Ventbunkers” un uzņēmuma akcionāriem. Ņemot vērā, ka „Ventbunkers” akcionāru starpā ir Aivars Lembergs, kura arestētos īpašumus pārvalda R.Meroni, pastāv liela iespēja, ka nozīmīgi zaudējumi ir nodarīti arī Latvijas valstij.

Jau iepriekš ziņots, ka AS "Ventbunkers" institūcijās, pretēji uzņēmuma īpašnieku gribai, nelikumīgi ieceltas R. Meroni lojālas personas, kuras, izmantojot dažādas prettiesiskas metodes, cenšas noturēties pie varas AS „Ventbunkers” un tā meitas uzņēmumos. R.Meroni šo iespēju nelikumīgi kontrolēt AS „Ventbunkers” ir guvis tāpēc, ka Latvijas valsts ir viņu nozīmējusi par A. Lembergam, valstij par labu arestētās mantas glabātāju.

Dažu mēnešu laikā R.Meroni tiesās Latvijā un Šveicē ir cietis vairākas neveiksmes. Pēdējais no tiesas procesiem, kurā R.Meroni cieta sakāvi, bija Latvijā. 22.decembra Augstākās tiesas Civillietu tiesu palātas lēmums, ar kuru tika noraidīts viņa pieteikums liegt akcionāriem „Steropes Limited” un „Gyges Limited” piedalīties un izlietot balsstiesības „Ventbunkers” akcionāru sapulcēs.


Diskusija par rakstu (0)

Atslēgvārdi: Latvijas Naftas Tranzīts, Rudolfs Meroni, Ventbunkers

Saistītie raksti

Komentē šo rakstu
Tavs vārds:
Tavs e-pasts:
Tavs komentārs:

 Rādīt aizvērtās ziņas
 Rādīt visu saturu
 Krāsaini attēli
 Rādīt reklāmu
Manu ziņu portfelis
Neesi pievienojis savas ziņas.
TOP3 ziņas
Vairāk

Ekonomika.lv ziņas
Jaunākie komentāri
Reklāma
Mediju apskats