26. aprīlis, Piektdiena
Vārda dienas: Alīna, Rūsiņš, Sandris
Sākuma lapa » Ziņas pasaulē » Ķīna un Krievija aicina ASV samazināt sankcijas pret Ziemeļkoreju
Ķīna un Krievija aicina ASV samazināt sankcijas pret Ziemeļkoreju
Autors: Ekonomika.lv / 28. septembris 2018, 11:29
Ķīna un Krievija aicinājusi ASV samazināt sankcijas pret Ziemeļkoreju, norādot, ka Phenjana uzrādījusi pozitīvu progresu.


Ķīna un Krievija kritizējušas ASV stingro nostāju pret Ziemeļkoreju, aicinot Amerikas Savienotas valstis atlīdzināt Ziemeļkorejai par tās “pozitīvajiem notikumiem”, tai skaitā sarunas par kodolieroču neizplatīšanu un vēsturisko tikšanos ar ASV prezidentu Donaldu Trampu

Tajā pašā laikā, lai arī tikšanās starp ASV prezidentu Donaldu Trampu un Ziemeļkorejas diktatoru Kimu Čenunu norisinājusies veiksmīgi, Phenjanai noteiktās sankcijas pagaidām paliek spēkā.

Par to pēc samita paziņojis ASV prezidents Donalds Tramps, vienlaikus norādot, ka vēlas tās atcelt, cik vien drīz iespējams. “Sankcijas tiks atceltas, kad mēs būsim pārliecināti, ka kodolieroči vairs nav drauds,” izteicies Tramps, piebilstot, ka nevarot sagaidīt brīdi, kad varēšot tās atcelt.

Kā zināms, lai apturētu Ziemeļkorejas centienus attīstīt kodolprogrammu, ASV un citas ANO dalībvalstis apstiprinājušas sankcijas pret Phenjanu.

Foto: Getty Images 




Diskusija par rakstu (0)
Komentē šo rakstu
Tavs vārds:
Tavs e-pasts:
Tavs komentārs:

 Rādīt aizvērtās ziņas
 Rādīt visu saturu
 Krāsaini attēli
 Rādīt reklāmu
Manu ziņu portfelis
Neesi pievienojis savas ziņas.
TOP3 ziņas
Vairāk

Ekonomika.lv ziņas
Jaunākie komentāri
Reklāma
Mediju apskats