27. aprīlis, Sestdiena
Vārda dienas: Raimonda, Raina, Tāle
Sākuma lapa » Ziņas pasaulē » ASV un Meksika noslēdz līgumu par savstarpēju tirdzniecību
ASV un Meksika noslēdz līgumu par savstarpēju tirdzniecību
Autors: Dienas Ziņas / 28. augusts 2018, 12:31
Amerikas Savienotajām Valstīm (ASV) un Meksikai ir izdevies panākt vienošanos par savstarpēju tirdzniecību, kas aizstās tā dēvēto NAFTA līgumu. Meksikas ārlietu ministrs Luiss Videgarajs pēc sarunas pauda cerību, ka abpusēji izdevīgajam līgumam drīz pievienosies arī Kanāda.


Videgarajs solīja: “Meksikai tas ir svarīgi. Mūsu prioritāte ir, ka Kanādai jāpiedalās sarunās, un tā var pievienoties līgumam. Tā, kā tas bija no pirmās dienas – trīspusējs līgums. Mēs pieliksim visas pūles.”

Arī ASV prezidents Donalds Tramps paziņoja, ka panākta patiesi laba vienošanās ar Meksiku un drīzumā sarunas par jauno reģionālo tirdzniecības līgumu sāksies arī ar Kanādu. Viņš tuvākajā laikā solīja sazināties ar kaimiņvalsts premjerministru Džastinu Trudo.

Savukārt Meksikas prezidents Enrike Penja-Njeto uzskata, ka trīspusēju vienošanos iespējams panākt jau šonedēļ.

1994. gadā ratificētais Brīvās tirdzniecības līgums (NAFTA), kas atcēla tirdzniecības barjeras starp trim valstīm, atguva savu popularitāti pēc tam, kad ASV prezidents to padarīja par vienu centrālajām tēmām savā priekšvēlēšanu kampaņā, apsūdzot Kanādu un Meksiku par ASV izmantošanu un vainojot darbavietu zaudēšanā Amerikas industriālajos rajonos. Tādēļ NAFTA ir ticis pārskatīts un panākta jauna vienošanās starp kaimiņvalstīm.



Diskusija par rakstu (0)
Komentē šo rakstu
Tavs vārds:
Tavs e-pasts:
Tavs komentārs:

 Rādīt aizvērtās ziņas
 Rādīt visu saturu
 Krāsaini attēli
 Rādīt reklāmu
Manu ziņu portfelis
Neesi pievienojis savas ziņas.
TOP3 ziņas
Vairāk

Ekonomika.lv ziņas
Jaunākie komentāri
Reklāma
Mediju apskats