26. aprīlis, Piektdiena
Vārda dienas: Alīna, Rūsiņš, Sandris
Sākuma lapa » Ziņas pasaulē » Sociāldemokrāti draud aiziet no Vācijas valdības imigrantu centru dēļ
Sociāldemokrāti draud aiziet no Vācijas valdības imigrantu centru dēļ
Autors: Anete Jansone, BIZNESS.LV / 4. jūlijs 2018, 14:48
“Masu nometnes, kurās nedēļām ilgi tiek ieslēgti bēgļi, netaps ar SPD valdībā,” raidorganizācijai ZDF trešdien paziņoja Vācijas Sociāldemokrātiskās partijas ģenerālsekretārs Larss Klingbeils.


Ja tiks īstenots konservatīvā bloka plāns izveidot slēgtus imigrantu centrus pie Austrijas robežas, SPD draud aiziet no kancleres Angelas Merkeles koalīcijas valdības. Lai arī pēc tikšanās otrdien ar koalīcijas partneriem SPD teica, ka apdomās kancleres un iekšlietu ministra Horsta Zēhofera vienošanos par nelegālo imigrantu jautājumu, trešdien sociāldemokrātu viedoklis bija radikāls.

Īpašas bažas saistībā ar nelegālo imigrantu ieceļošanas ierobežojumiem SPD radījuši imigrantu tranzīta centri. Tie tiks izveidoti Vācijas teritorijā pie Austrijas robežas, paredz Merkeles un Zēhofera panāktā vienošanās, un dos iespēju nosūtīt atpakaļ tos patvēruma meklētājus, kuri mītnes vietas pieprasījumu jau ir iesnieguši kādā citā Eiropas Savienības (ES) dalībvalstī.

Imigrantiem būs jāuzturas šajos centros, kamēr tiks izskatīta viņu lieta. Tie patvēruma pieprasītāji, kuri neatbildīs Vācijas noteiktajiem kritērijiem, tiks nosūtīti atpakaļ uz to ES valsti, kur viņi iepriekš iesnieguši patvēruma pieprasījumu, ja valsts tam piekritīs, vai arī uz Austriju. Lai to izdarītu, vēl ir nepieciešams noslēgt vienošanos ar Vīni par nelegālo imigrantu atpakaļuzņemšanu.



Diskusija par rakstu (0)
Komentē šo rakstu
Tavs vārds:
Tavs e-pasts:
Tavs komentārs:

 Rādīt aizvērtās ziņas
 Rādīt visu saturu
 Krāsaini attēli
 Rādīt reklāmu
Manu ziņu portfelis
Neesi pievienojis savas ziņas.
TOP3 ziņas
Vairāk

Ekonomika.lv ziņas
Jaunākie komentāri
Reklāma
Mediju apskats