26. aprīlis, Piektdiena
Vārda dienas: Alīna, Rūsiņš, Sandris
Sākuma lapa » Ziņas pasaulē » Junkers aicina Trampu pārtraukt slavināt “Brexit”
Junkers aicina Trampu pārtraukt slavināt “Brexit”
Autors: BNA / 30. marts 2017, 17:00
Eiropas Komisijas (EK) prezidents Žans Klods Junkers aicinājis ASV prezidentu Donaldu Trampu pārtraukt slavināt Lielbritānijas izstāšanās no Eiropas Savienības (ES), aicinot to pašu darīt arī citām valstīm.


Junkers aicinājis Trampu, kurš iepriekš nosaucis Lielbritānijas izstāšanos no ES par brīnišķīgu, pārtraukt slavināt “Brexit” procesu, citādi viņš “reklamēšot Ohaio un Ostinas, Teksasā, neatkarību”,

Junkeru kaitinot, ka Trampu priecē notiekošais “Brexit” un ka viņš aicinājis citas valstis darīt to pašu.

Jau vēstīts, ka Lielbritānija trešdien iesniegusi Eiropadomes prezidentam Donaldam Tuskam premjerministres Terēzas Mejas parakstīto vēstuli par Lisabonas līguma 50.panta iedarbināšanu, oficiāli uzsākot izstāšanās procedūru no Eiropas Savienības.

Pagājušajā nedēļā Lielbritānijas Lordu palāta apstiprināja “Brexit” likumu un tas dod parlamenta pilnvarojumu premjerministrei Terēzai Mejai oficiāli uzsākt sarunas par izstāšanos no Eiropas Savienības (ES).

Lielbritānijas premjerministre Terēza Meja iepriekš paziņojusi, ka vēlas iedarbināt Lisabonas līguma 50.pantu un sākt oficiālo izstāšanās procesu līdz 31.martam, bet tam viņai nepieciešams parlamenta pilnvarojums. Trešdien Lielbritānijas vēstnieks ES Tims Barovs Eiropadomes prezidentam Donaldam Tuskam personīgi rokās nogādāja premjerministres Terēzas Mejas parakstīto vēstuli par Lisabonas līguma 50.panta iedarbināšanu,

Šo notikumu Meja atzīmēja ar būtiskiem vārdiem. Viņa sacīja: “Šis ir vēsturisks brīdis, no kura atgriezties pagātnē nav iespējams.”

Jau ziņots, ka Lielbritānijas pilsoņu vairākums šā gada 23.jūnijā notikušajā vēsturiskajā referendumā izšķīrās par Apvienotās Karalistes izstāšanos no ES. “Brexit” atbalstīja 51,9%, pret bija 48,1% balsstiesīgo iedzīvotāju.



Diskusija par rakstu (0)
Komentē šo rakstu
Tavs vārds:
Tavs e-pasts:
Tavs komentārs:

 Rādīt aizvērtās ziņas
 Rādīt visu saturu
 Krāsaini attēli
 Rādīt reklāmu
Manu ziņu portfelis
Neesi pievienojis savas ziņas.
TOP3 ziņas
Vairāk

Ekonomika.lv ziņas
Jaunākie komentāri
Reklāma
Mediju apskats