26. aprīlis, Piektdiena
Vārda dienas: Alīna, Rūsiņš, Sandris
Sākuma lapa » Ziņas pasaulē » Bijušais Maldīvu līderis: “Brexit” kaitētu ES un Sadraudzības valstu attiecībām
Bijušais Maldīvu līderis: “Brexit” kaitētu ES un Sadraudzības valstu attiecībām
Autors: BNA / 9. marts 2016, 13:10
Lielbritānija Eiropas Savienībā (ES) sniedz Britu Nācijas Sadraudzības valstīm balsi, ar kuru runāt ar Eiropu, paziņoja bijušais Maldīvu prezidents Mohameds Našīds.


Ievērojamais Nāciju Sadraudzības politiķis ir kritizējis dažu “Brexit” aktīvistu argumentus, ka Lielbritānija, atstājot ES, veidos ciešākas saites ar tās bijušajām kolonijām. Viņš norādīja, ka Lielbritānijas aiziešana no ES varētu katiēt Sadraudzības valstu interesēm, likvidējot to ietekmi Briselē. Kā norādīja Našīds, viņš ir pārliecināt, ka Lielbritānijai nevajadzētu atstāt ES, jo Eiropa kļūtu “salauzta” un tas kaitētu Lielbritānijas veco koloniju attiecībām ar ES.

“Lielbritānijas būšana ES dod balsi Sadraudzības valstīm, tām spējot veidot ciešākas saites ar tādām valstīm kā Igaunija,” Našīds piebilda.

Bijušais Maldīvu līderis, patlaban notiesāts ar 13 gadu cietumsodu par terorisma apsūdzībām, pašlaik ir Londonā, ārstējoties no muguras problēmām, kuras, kā apgalvo, ir ieguvis no daudzajiem gadiem apcietinājumā.

Intervijā ar laikrakstu “Thelegraph” bijušais politiķis atzina, ka tas ir “Sadraudzības valstu interesēs”, ka Lielbritānija paliks ES, jo tā spēj nodrošināt saikni ar starptautiskām struktūrām.

“Kā bijusī britu kolonija, kā bijušais britu protektorāts, kā kāds, kas runā angliski, mēs nebūtu spējīgi formulēt savas pozīcijas vai virzīt sarunas. Protams, mēs varētu aprunāties ar Igauniju vai kādu citu Eiropas valdību, bet kopējs lēmums ar Lielbritāniju priekšgalā mums pašlaik palīdz,” norādīja Našīds, paužot uzskatu, ka “Brexit” varētu izraisīt draudus Skotijai atstāt Apvienoto Karalisti.



Diskusija par rakstu (0)

Atslēgvārdi: Brexit, Lielbritānija

Saistītie raksti

Komentē šo rakstu
Tavs vārds:
Tavs e-pasts:
Tavs komentārs:

 Rādīt aizvērtās ziņas
 Rādīt visu saturu
 Krāsaini attēli
 Rādīt reklāmu
Manu ziņu portfelis
Neesi pievienojis savas ziņas.
TOP3 ziņas
Vairāk

Ekonomika.lv ziņas
Jaunākie komentāri
Reklāma
Mediju apskats