27. aprīlis, Sestdiena
Vārda dienas: Raimonda, Raina, Tāle
Sākuma lapa » Ziņas pasaulē » Pirmo reizi ANO mastā tiks uzvilkts Palestīnas karogs
Pirmo reizi ANO mastā tiks uzvilkts Palestīnas karogs
Autors: BNA / 30. septembris 2015, 13:14
Pirmo reizi ANO Ģenerālajā asamblejā tiks pacelts Palestīnas karogs, kas varētu izraisīt nopietnas domstarpības, vēsta ārvalstu mediji.


Izraēla, ASV un sešas citas valstis bija pret šādu rezolūciju, Izraēlas ANO pārstāvim norādot, ka šāda kustība būs “kliedzošs mēģinājums nolaupīt ANO”.

Mahmūds Abāss, pašreizējais Palestīnas pašpārvaldes prezidents, uzsvēra, ka vienīgais veids, kā palestīnieši varētu sasniegt valstiskumu, ir caur tiešām sarunām.

“Es esmu pārliecināts, ka tā diena, kad mūsu karogs pacelsies starp citiem valstu karogiem, būs vislepnākā un emocionālākā diena,” viņš piebilda.

Kā zināms, ANO, vairākas Drošības Padomes valstis, kā arī lielākā daļa ES valstu un Japāna nekad Palestīnu līdz šim netika atzinušas par neatkarīgu valsti. Tagad gan tas varētu mainīties- asamblejas balsojumā 119 valstis balsoja par rezolūciju, kas ļautu Palestīnas karogu uzvilkt līdzās citu dalībvalstu karogiem, savukārt 45 valsis atturējās no balss došanas. Šonedēļ ANO sēdē runās gan Izraēlas, gan palestīniešu līderi, lai apspriestu šī balsojuma rezultātu.

“Ģenerālās asamblejas balsojums apstiprināja, ka mēs, Palestīnas cilvēki, neesam vieni mūsu brīvības meklējumos un mūsu tiesību izpildē,” atzīmēja Abāss. Tāpat viņš aicināja uz daudzpusēju risinājumu Izraēlas un Palestīnas konfliktam, piebilstot, ka ANO būtu jāsniedz saviem cilvēkiem vairāk nekā cerību. “Ir pienācis laiks, lai beidzot panāktu Palestīnas valsts neatkarību, kā arī miermīlīgi atrisinātu palestīniešu un izraēļu konfliktu”.





Diskusija par rakstu (0)

Atslēgvārdi: ANO Ģenerālajā asambleja

Saistītie raksti

Komentē šo rakstu
Tavs vārds:
Tavs e-pasts:
Tavs komentārs:

 Rādīt aizvērtās ziņas
 Rādīt visu saturu
 Krāsaini attēli
 Rādīt reklāmu
Manu ziņu portfelis
Neesi pievienojis savas ziņas.
TOP3 ziņas
Vairāk

Ekonomika.lv ziņas
Jaunākie komentāri
Reklāma
Mediju apskats