27. aprīlis, Sestdiena
Vārda dienas: Raimonda, Raina, Tāle
Sākuma lapa » Ziņas pasaulē » Vācijas finanšu ministru asi kritizē par viņa viedokli Grieķijas jautājumos
Vācijas finanšu ministru asi kritizē par viņa viedokli Grieķijas jautājumos
Autors: BNA / 21. jūlijs 2015, 14:57
Konflikts par Vācijas finanšu ministra Volfganga Šaubles “Grexit” priekšlikumu “uzņem jaunus apgriezienus”, pēc tam, kad sociāldemokrātu partijas (SPD) līderis un kancleres Angelas Merkeles Zigmārs Gabriels ministru apsūdzēja par nepamatotu faktu izpaušanu.


“Šaubles kungs ir izprovocējis SPD partiju,” viņš norādīja. “Ierosinājums par īslaicīgu Grieķijas izstāšanos no eirozonas, iepazīstinot to kā Vācijas priekšlikumu, Briselē bija nepamatots”.

Šauble pašlaik konfliktē arī ar Vācijas kancleri Angelu Merkeli, piebilda Gabriels. Atšķirībā no Merkeles, Šauble atbalsta īstermiņa Grieķijas izstāšanos no eirozonas, lai labotu tur valdošo krīzi. Finanšu ministra ieteikums ir izraisījis sašutumu vētru sociāldemokrātu vidū.

Nesen sociāldemokrātu viens no līderiem kritizēja Šaubles paziņojumus, ko varētu interpretēt kā netiešus draudus par atkāpšanos.

“Viņa mājieni par atkāpšanos no amata ir tikpat neefektīvi kā viņa paziņojumi par ieguvumiem no “Grexit”,” ziņoja SPD partijas viceprezidents Ralfs Stegners.

Pats Šauble norādīja, ka atkāpsies, ja viņam to spiedīs, taču pagaidām viņš to netaisās darīt. Tāpat viņš piebilda, ka viņa un Merkeles dažādās pozīcijas ir “daļa no demokrātijas”.




Diskusija par rakstu (0)

Atslēgvārdi: Merkele, Šauble, Vācija

Saistītie raksti

Komentē šo rakstu
Tavs vārds:
Tavs e-pasts:
Tavs komentārs:

 Rādīt aizvērtās ziņas
 Rādīt visu saturu
 Krāsaini attēli
 Rādīt reklāmu
Manu ziņu portfelis
Neesi pievienojis savas ziņas.
TOP3 ziņas
Vairāk

Ekonomika.lv ziņas
Jaunākie komentāri
Reklāma
Mediju apskats