08. maijs, Trešdiena
Vārda dienas: Staņislava, Staņislavs, Stefānija
Sākuma lapa » Ziņas pasaulē » Obama: Krievija ir atbildīga par vardarbību Ukrainā
Obama: Krievija ir atbildīga par vardarbību Ukrainā
Autors: NRA.lv / 29. augusts 2014, 11:30
Krievija ir atbildīga par vardarbību Ukrainā, jo klaji pārkāpj tās suverenitāti, teritoriālo integritāti un turpina uzbrukumu Ukrainā, ceturtdien sacīja ASV prezidents Baraks Obama, vēsta BBC News.


"Krievija vairākkārt pārkāpusi Ukrainas teritoriālo integritāti, jaunie attēli ar Krievijas bruņotajiem spēkiem Ukrainas teritorijā padara to redzamu visai pasaulei."

"Šī patlaban notiekošā Krievijas iebrukuma Ukrainā dēļ Krievijai būs vienīgi jaunas izmaksas un sekas," uzsvēra prezidents.

Obama sacīja, ka nule kā notikušā telefonsarunā ar Vācijas kancleri Angelu Merkeli abi līderi bijuši vienisprātis - "vardarbību iedrošina Krievija, separātisti tiek apmācīti Krievijā, viņus apbruņo Krievija. Viņus finansē Krievija."

Vienlaikus viņš atzina, ka ASV "nespers militārus soļus, lai atrisinātu Ukrainas problēmu".

Prezidents apliecināja, ka netiks "pieredzēta militāra konfrontācija starp Krieviju un ASV šajā reģionā".

Kaut arī Ukraina nav NATO dalībvalsts, "daudzas valstis, kas atrodas tuvumā, ir. Un mēs mūsu [NATO līguma] 5.panta saistības uztveram ļoti nopietni", uzsvēra Obama.

ASV stāv "plecu pie pleca" ar Kijevu un dara visu iespējamo, lai nodrošinātu, ka viņiem ir vislabākās iespējas atrisināt šo, jāatzīst, ļoti sarežģīto situāciju," sacīja Obama.

NATO publicējis Ukrainas austrumu  reģionu satelītattēlus, kuros redzams, ka Krievijas bruņotie spēki piedalās karadarbībā Ukrainas teritorijā.

NATO ģenerālis Niko Taks stāsta, "Alianses spēki divas nedēļas vērojuši kā Krievijas armija iejaucas Ukrainas iekšējās lietās. Lielas mūsdienu bruņojuma vienības, kurās ietilpst zenītartilērija, tanki, bruņutransportieri tiek piegādāti separātistiem."

Jau ziņots, ka ceturtdienas vakarā pēc Lietuvas ierosinājuma uz ārkārtas sanāksmi par situāciju Ukrainā sanākusi ANO Drošības padome.

Konflikts Ukrainas austrumos ir smagākā krīze Eiropā kopš Otrā pasaules kara beigām - šādu viedokli Apvienoto Nāciju Organizācijas (ANO) Drošības padomes sēdē izteicis Francijas pārstāvis, aicinot Krieviju nostāties uz deeskalācijas ceļa.

Francijas, ASV, Lietuvas un vairāku citu valstu pārstāvji aicināja Krieviju nekavējoties atsaukt savus karavīrus no Ukrainas.

ASV vēstniece ANO Samanta Pauere, vēršoties pie Drošības padomes, norādīja, ka Krievijai jāpārstāj melot un veicināt nestabilitāti Ukrainā.

"Steidzami nepieciešamas nopietnas sarunas, bet Krievijai ir jāpārtrauc melot un jāpārtrauc saasināt šo konfliktu," paziņoja Pauere.

Pauere atgādināja, ka ANO Drošības padome saistībā ar krīzi Ukrainā tikās jau 24.reizi. Tā kā Krievijai tajā ir veto tiesības, Drošības padome nav varējusi rīkoties šajā jautājumā.


Diskusija par rakstu (0)

Atslēgvārdi: Baraks Obama

Saistītie raksti

Komentē šo rakstu
Tavs vārds:
Tavs e-pasts:
Tavs komentārs:

 Rādīt aizvērtās ziņas
 Rādīt visu saturu
 Krāsaini attēli
 Rādīt reklāmu
Manu ziņu portfelis
Neesi pievienojis savas ziņas.
TOP3 ziņas
Vairāk

Ekonomika.lv ziņas
Jaunākie komentāri
Reklāma
Mediju apskats