26. aprīlis, Piektdiena
Vārda dienas: Alīna, Rūsiņš, Sandris
Sākuma lapa » Ziņas pasaulē » Ministrs: Armija iznīcinājusi teroristu kolonnas kodolu
Ministrs: Armija iznīcinājusi teroristu kolonnas kodolu
Autors: Apollo.lv / 7. jūlijs 2014, 16:49
Milzīgajai teroristu kolonnai, kas atkāpās no Slovjanskas, neviens neļāva brīvi pārvietoties uz citām pilsētām - Ukrainas valdības spēki iznīcināja kolonnas kodolu, intervijā kanālam «TSN» paziņoja Ukrainas aizsardzības ministrs Valērijs Geletejs.


«Informācija par to, ka kaujinieki atkāpsies, pienāca pastāvīgi. Bet par to, ka būs kolonna, mēs uzzinājām pēdējā brīdī. Kad par to tika saņemta informācija, operācijā iesaistījām atbilstošās bruņoto spēku apakšnodaļas uz viena no kontrolpunktiem. Karaspēks sagaidīja šo kolonnu un deva pretsparu. Ja jūs brauksiet no Slovjanskas uz Artemivsku, tad jūs redzēsiet iznīcinātas desmitiem smagās tehnikas vienības, kā arī daudz nogalinātus separātistus. Skaidrs, ka šī kolonna bija ļoti gara un vienlaicīgi iznīcināt visu kolonnu nebija iespējams. To neļāva apvidus, kurā teroristi varēja viegli noslēpties. Taču notikušais neliecina par to, ka separātistiem tika dota iespēja aizbēgt. Uzskatu, ka kodols, respektīvi vairāk nekā desmit smagās tehnikas vienības, tika iznīcināts,» intervijā teica Geletejs.

Ukrainas aizsardzības ministrs komentēja arī informāciju, kurā apgalvots, ka teroristi izmantojuši bērnu aizsegu. Geletejs šādu informāciju noraidīja.

«Šodien prezidentam Petro Porošenko ir ļoti skaidra stratēģija, kā gūt uzvaru Donbasā. Sākotnēji tika izsludināta vienpusēja uguns pārtraukšana. Tā nelīdzēja, tāpēc tagad tiek izmantoti maksimāli daudz ieroču - tanku divīzija, aviācija, desantnieki un specvienības. Šodien mūsu karavīrs ir apģērbts, apauts un viņam ir bruņuveste, bruņojums, kā arī skaidrs plāns, kā rīkoties,» piemitināja ministrs.


Diskusija par rakstu (0)

Atslēgvārdi: Ukraina, Valērijs Geletejs

Saistītie raksti

Komentē šo rakstu
Tavs vārds:
Tavs e-pasts:
Tavs komentārs:

 Rādīt aizvērtās ziņas
 Rādīt visu saturu
 Krāsaini attēli
 Rādīt reklāmu
Manu ziņu portfelis
Neesi pievienojis savas ziņas.
TOP3 ziņas
Vairāk

Ekonomika.lv ziņas
Jaunākie komentāri
Reklāma
Mediju apskats