02. maijs, Ceturtdiena
Vārda dienas: Sigmunds, Zigismunds, Zigmunds
Sākuma lapa » Ziņas pasaulē » Izraēlas gaisa spēki bombardē Sīrijas armijas pozīcijas
Izraēlas gaisa spēki bombardē Sīrijas armijas pozīcijas
Autors: BNA.LV / 19. marts 2014, 13:07
Reaģējot uz Golānas augstienēs notikušo bumbas sprādzienu, Izraēlas gaisa spēki naktī uz trešdienu bombardējuši Sīrijas armijas pozīcijas. Tiek ziņots, ka bumbas sprādzienā ievainoti četri izraēliešu karavīri.


Izraēlas armija bombardēja tādus objektus kā Sīrijas armijas apmācības centru, kādu armijas štābu un artilērijas baterijas.

Tāpat Izraēla trešdien izteikusi brīdinājumu Sīrijas prezidentam Bašaram al Asadam. Viņš tika brīdināts par to, ka palīdzības sniegšana nemierniekiem, kuri plāno sarīkot uzbrukumu Izraēlai, Asada režīmam izmaksās dārgi.

Golānas augstieņu reģions ir bijis iesaistīts militārajā konfliktā jau kopš 2011. gada, kad Sīrijā sākās pilsoņu karš. Savukārt vēsturiski Izraēla okupēja Golānas augstienes 1967. gadā, bet starptautiski šī Sīrijas teritoriju aneksija nav atzīta.

Kā ziņots iepriekš, militārais konflikts Sīrijā jau ilgst trīs gadus, un tajā ir gājuši bojā vismaz 146 tūkstoši cilvēku. Sīrijas pilsoņu karā ir iznīcinātas valsts kultūras un vēsturiskās vērtības, kā arī miljoniem cilvēku spiesti doties bēgļu gaitās. 


Diskusija par rakstu (0)

Atslēgvārdi: Izraēla, Sīrija

Saistītie raksti

Komentē šo rakstu
Tavs vārds:
Tavs e-pasts:
Tavs komentārs:

 Rādīt aizvērtās ziņas
 Rādīt visu saturu
 Krāsaini attēli
 Rādīt reklāmu
Manu ziņu portfelis
Neesi pievienojis savas ziņas.
TOP3 ziņas
Vairāk

Ekonomika.lv ziņas
Jaunākie komentāri
Reklāma
Mediju apskats