03. maijs, Piektdiena
Vārda dienas: Gints, Uvis
Sākuma lapa » Ziņas pasaulē » Google tirgos telefonu konstruktorus no 2015. gada
Google tirgos telefonu konstruktorus no 2015. gada
Autors: BNA.LV / 3. marts 2014, 18:05
Interneta tehnoloģiju gigants ''Google'' turpinās iekarot citas tehnoloģiju nozares, tirgojot mobilo telefonu konstruktorus par pieejamu cenu.


Kā ziņo žurnāls ''Time'', ''Google'' turpina virzīt projektu ''Ara'', kas paredz iespēju lietotājiem izveidot telefonus, kas atbilst viņu konkrētajām vajadzībām. To iespējams izdarīt, mainot ierīču sastāvdaļas.

Tiek ziņots, ka projekts ''Ara'' sākās 2012. gada nogalē ''Motorola'' Progresīvo tehnoloģiju un projektu nodaļā. Šajā nodaļā strādā tikai pāris cilvēku, bet ir ziņas, ka ''Google'' funkcionējošu telefona konstruktora prototipu pabeigs tuvāko nedēļu laikā. To masveida ražošanu un pārdošanu plānots sākt ne vēlāk kā 2015. gada pirmajā ceturksnī. Tiek ziņots, ka pirmie šāda tipa telefona modeļi spēs pieslēgties tikai bezvadu interneta tīklam.

Telefona pamatā būs tāda kā šasija, kurai pēc izvēles varēs pievienot dažādu veidu un formu sastāvdaļas. Šādas šasijas būs pieejamas trīs dažādos izmēros un tās ražos ''Google'', savukārt pievienojamās sastāvdaļas būs piegādātāju pārziņā.

Kā izteicās projekta ''Ara'' vadītājs Pols Jerjomenko, ideja moduļu telefona izstrādei sākusies ar vēlmi pārbaudīt, vai iespējams ar tehniku panākt to pašu, ko ar ''Android'' programmatūru – produkta pilnveidošanu atstāt tūkstošiem mazu izstrādātāju, nevis dažu lielu kompāniju, pārziņā.


Diskusija par rakstu (0)

Atslēgvārdi: Android, Google, Google Ara, Pols Jerjomenko, viedtālrunis

Saistītie raksti

Komentē šo rakstu
Tavs vārds:
Tavs e-pasts:
Tavs komentārs:

 Rādīt aizvērtās ziņas
 Rādīt visu saturu
 Krāsaini attēli
 Rādīt reklāmu
Manu ziņu portfelis
Neesi pievienojis savas ziņas.
TOP3 ziņas
Vairāk

Ekonomika.lv ziņas
Jaunākie komentāri
Reklāma
Mediju apskats