22. maijs, Trešdiena
Vārda dienas: Emīlija
Sākuma lapa » Ziņas pasaulē » Džohars Carnajevs atklājis izmeklētājiem baisu nodomu
Džohars Carnajevs atklājis izmeklētājiem baisu nodomu
Autors: Apollo.lv / 26. aprīlis 2013, 10:42
Brāļi Carnajevi, kas apsūdzēti sprādzienos Bostonas maratonā, gatavojušies līdzīgus sprādzienus sarīkot arī Ņujorkā, Taimskvērā.


CNN ziņo, ka Džohars Carnajevs atzinies ASV Federālā izmeklēšanas biroja (FIB) izmeklētājiem, ka abi ar brāli Tamerlanu pēc asinspirts Bostonā spontāni izlēmuši sarīkot sprādzienus Taimskvērā, vēsta CNN

Džohars Cranajevs, kurš joprojām ārstējas slimnīcā, sākotnēji nopratināšanā stāstījis, ka abi ar brāli gatavojušies doties uz Ņujorku «svinēt», taču vēlāk Carnajevs precizējis teikto.

Brāļiem bija piecas cauruļbumbas, kā arī spridzekļi, kas bija pagatavoti no ātrvārāmajiem katliem, kurus viņi bija plānojuši uzspridzināt Ņujorkas centrā.

Tomēr abu plāns izgāzās, kad automašīnai, ar kuru viņi bēga, beidzās degviela, un viņi bija spiesti apstāties degvielas uzpildes stacijā. Tajā brīdī aizbēga viņu gūsteknis - automašīnas šoferis, kurš izsauca policiju.

Ņujorkas mērs Maikls Blumbergs norādījis, ka nav zināms, vai teroristus izdotos notvert, ja viņi būtu ieradušies Ņujorkā.

Jau ziņots, ka pie Bostonas maratona finiša līnijas 15.aprīļa pēcpusdienā notika divi sprādzieni, kuros dzīvību zaudēja trīs cilvēki, bet 264 tika ievainoti. ASV izmeklētāji aizdomās par Bostonas teroraktu sarīkošanu tur divus čečenu imigrantus - brāļus Tamerlanu un Džoharu Carnajevus. Tamerlans naktī uz piektdienu zaudēja dzīvību policijas operācijas gaitā. Savukārt Džohars ir aizturēts un šobrīd joprojām ārstējas slimnīcā. Viņam izvirzītas federālās apsūdzības par masu iznīcināšanas ieroču lietošanu. Ja apsūdzības tiks pierādītas tiesā, 19 gadus vecajam čečenu imigrantam var tikt piespriests nāvessods.




Diskusija par rakstu (0)

Atslēgvārdi: Bostonas maratons, Brāļi Carnajevi

Saistītie raksti

Komentē šo rakstu
Tavs vārds:
Tavs e-pasts:
Tavs komentārs:

 Rādīt aizvērtās ziņas
 Rādīt visu saturu
 Krāsaini attēli
 Rādīt reklāmu
Manu ziņu portfelis
Neesi pievienojis savas ziņas.
TOP3 ziņas
Vairāk

Ekonomika.lv ziņas
Jaunākie komentāri
Reklāma
Mediju apskats