29. aprīlis, Pirmdiena
Vārda dienas: Laine, Raimonds, Vilnis
Sākuma lapa » Makroekonomika » Pelēkā apsver iespēju pieteikties VID vadītāja amatam
Pelēkā apsver iespēju pieteikties VID vadītāja amatam
Autors: "Rīta Panorāma" / 12. septembris 2018, 9:58
Patreizējā Valsts ieņēmumu dienesta (VID) vadītāja amata pienākumu izpildītāja, VID Nodokļu pārvaldes direktore Dace Pelēkā ir pārdomu procesā, vai pieteikties konkursā uz dienesta ģenerāldirektora amatu. "Man vēl ir pāris dienas ko domāt. Es vēl konsultēšos ar ģimenes locekļiem, vai arī viņi tam piekrīt un ir gatavi," Latvijas Televīzijas raidījumā “Rīta Panorāma” atzina Pelēkā.


Pieteikšanās uz VID vadītāja amatu noslēdzas šonedēļ. Pelēkā piebilda, ka pēc pieteikšanās beigām informācija par konkursa pretendentiem būs konfidenciāla. Ir zināms, ka atbalstu Pelēkai paudusi gan patreizējā finanšu ministre Dana Reizniece-Ozola (ZZS), gan Ministru prezidents Māris Kučinskis (ZZS).

Jaunas kaislības ap VID uzvirmoja, sākoties tā jaunā vadītāja meklējumiem. VID vadītāja amats kļuva vakants pēc tam, kad naktī uz 10. martu negaidīti nomira VID ģenerāldirektore Cīrule. Viņa dienestu vadīja kopš 2016. gada novembra. 13. martā valdība par VID ģenerāldirektora pienākumu izpildītāju iecēla VID ģenerāldirektora vietnieci nodokļu jomā, VID Nodokļu pārvaldes direktori Pelēko.

Vēlāk uz VID vadītāja amatu tika izsludināts konkurss, kurā uzvarēja Valdis Skujiņš, taču viņš savu kandidatūru atsauca pēc tam, publiski izskanēja bažas par viņa reputāciju. Skujiņš gan šīs bažas noraidīja, saucot tās par "melu kampaņu".

Valsts kanceleja 17. augustā izsludināja jaunu atklātu konkursu VID ģenerāldirektora amatam, uz kuru pretendenti var pieteikties līdz 14. septembrim jeb šai piektdienai. Konkursā aicināti piedalīties ne tikai finanšu, bet arī administratīvie vadītāji. 

Foto: F64



Diskusija par rakstu (0)
Komentē šo rakstu
Tavs vārds:
Tavs e-pasts:
Tavs komentārs:

 Rādīt aizvērtās ziņas
 Rādīt visu saturu
 Krāsaini attēli
 Rādīt reklāmu
Manu ziņu portfelis
Neesi pievienojis savas ziņas.
TOP3 ziņas
Vairāk

Ekonomika.lv ziņas
Jaunākie komentāri
Reklāma
Mediju apskats