27. aprīlis, Sestdiena
Vārda dienas: Raimonda, Raina, Tāle
Sākuma lapa » Makroekonomika » Karnīte: Ja netuvotos vēlēšanas, politiķi nekad nebūtu pievērsušies sociālajai jomai
Karnīte: Ja netuvotos vēlēšanas, politiķi nekad nebūtu pievērsušies sociālajai jomai
Autors: Apollo.lv / 7. novembris 2013, 15:46
Pieņemto 2014.gada budžetu nekādā ziņā nevar uzskatīt par attīstības budžetu, uzskata ekonomiste Raita Karnīte. Viņa ir pārliecināta, ka politiķi nekad nebūtu pievērsušies sociālajai jomai, ja netuvotos vēlēšanas.


Intervijā Latvijas Televīzijas raidījumā «Rīta panorāma» Karnīte sacīja: «Es nešaubos ne mirkli un esmu pārliecināta par 110%, ka politiķi nekad nebūtu pievērsušies sociālajai jomai, ja netuvotos vēlēšanas. Jo tā jau nu ir viņu pēdējā interese, tas bija pilnīgi skaidrs.»

Viņa atzīmēja - ja budžets tiek veidots, ar vienu roku dodot, bet ar otru ņemot, tad ietekme uz tautsaimniecību ir diezgan neitrāla un to nevar nosaukt par «attīstības budžetu».

Uz jautājumu, vai tas ir labākais, ko no budžeta varēja «izspiest», Karnīte atbildēja, ka, viņasprāt, neviens šajā valstī īsti nepārzina budžetu summās, raksta Apollo.lv.

«Domāju, ka šeit ir ļoti daudz nezināmā, jo lēmumi bieži vien tiek pieņemti pēdējā brīdī. Es domāju, ka bieži vien paši politiķi nezina, kas tur beigu beigās sanāks, jo lēmumi pieņemti pieprasīti, neizrēķināti un nepārdomāti un šādiem lēmumiem nav atbilstoša normatīvā bāze - nevar ieviest to, kam nav pretī likumu,» norādīja Karnīte.Viņa uzskata, ka politiķiem nav bijusi vēlēšanās no budžeta kaut ko «izspiest vairāk», jo citi mērķi ir svarīgāki. Budžets pieņemts tāds, lai politiķi uzspodrinātu savu tēlu un ielās nestāvētu skolotāji.

«Turklāt vajadzētu pieturēties pie pārliecības, ka labklājību var sasniegt nevis dalot pabalstus, bet attīstot tautsaimniecību,» pārliecināta Karnīte, piebilstot, ka jaunais budžets pārāk daudz neko cilvēkiem nedos




Diskusija par rakstu (0)

Atslēgvārdi: Raita Karnīte

Saistītie raksti

Komentē šo rakstu
Tavs vārds:
Tavs e-pasts:
Tavs komentārs:

 Rādīt aizvērtās ziņas
 Rādīt visu saturu
 Krāsaini attēli
 Rādīt reklāmu
Manu ziņu portfelis
Neesi pievienojis savas ziņas.
TOP3 ziņas
Vairāk

Ekonomika.lv ziņas
Jaunākie komentāri
Reklāma
Mediju apskats