26. aprīlis, Piektdiena
Vārda dienas: Alīna, Rūsiņš, Sandris
Sākuma lapa » Makroekonomika » Pavļuts: ES struktūrfondu plānošanā pašvaldībām jāpiešķir lielāka loma
Pavļuts: ES struktūrfondu plānošanā pašvaldībām jāpiešķir lielāka loma
Autors: Kate Namniece, BIZNESS.LV / 18. maijs 2012, 18:06
Eiropas Savienības (ES) struktūrfondu plānošanā un prioritāšu noteikšanā daudz lielāka loma jāpiešķir pašvaldībām, lai nodrošinātu reģionu specifiskās vajadzības, šodien Latvijas Pašvaldību savienības 23.kongresā uzsvēra ekonomikas ministrs Daniels Pavļuts.


„Līdz šim pašvaldības vairāk bijušas spiestas ņemt to, ko piedāvā, bet neesmu pārliecināts, vai, nosakot prioritātes un plānojot līdzekļu sadalījumu esošajam struktūrfondu periodam, tika pietiekami vaicāts – kādas ir pašvaldību prioritātes un kas tām ir nepieciešams?” uzrunājot pašvaldību vadītājus, vaicāja D.Pavļuts. Viņš akcentēja, ka nākamā ES struktūrfondu plānošanas perioda prioritātes ir jānosaka ciešā sadarbībā ar pašvaldībām un arī uzņēmēju organizācijām. 

Uzrunā kongresa dalībniekiem ekonomikas ministrs pauda pārliecību, ka, lai nodrošinātu reģionu un visas ekonomikas ilgtspējīgu izaugsmi, ir nepieciešams regulārs un atklāts dialogs starp valdību, pašvaldībām un privāto sektoru. Tikai tā varam prasmes, zināšanas, resursus un enerģiju koordinēt vienotā virzienā – Latvijas nacionālās labklājības celšanā.

Tāpat ekonomikas ministrs pašvaldību vadītājus informēja par Nacionālās industriālās politikas mērķiem un galvenajiem virzieniem. Nacionālās industriālās politikas, kuras mērķi un principi būs integrēti arī nākamajā Nacionālajā attīstības plānā, galvenie darba virzieni būs vērsti uz industriālo zonu attīstību, atbalstu esošajām un jaunajām industrijām, darbaspēka nodokļu reformu, izcilas uzņēmējdarbības vides izveidi, inovācijas sistēmas reformu, kā arī jaunu pieeju nodarbinātības politikai.

Nacionālā industriālā politika kalpos par galveno ekonomiskās politikas pārnozaru dokumentu, veidojot vienotu ietvaru un atbalsta sistēmu, kā arī nodrošinot dažādu iesaistīto pušu un resursu koordināciju „ekonomikas izrāvienam”.

„Lai arī uzņēmēji ir tie, kas jau tagad īsteno un arī turpmāk īstenos Latvijas ekonomikas izrāvienu, bet valdībai un pašvaldībām ir vairāk atbalsta un servisa funkcijas, tomēr tas, cik veiksmīgi mēs iesim uz priekšu, būs kopdarbs. Ja piesaistīsim jaunas investīcijas, ar saprātīgiem, ekonomiskos principos balstītiem instrumentiem palīdzēsim attīstīties jau esošajiem un veidoties jauniem uzņēmumiem, tad Latvijā būs darbavietas, valstij un pašvaldībām būs līdzekļi, lai pilnvērtīgi nodrošinātu savas funkcijas,” LPS kongresā teica D.Pavļuts.

Latvijas Pašvaldību savienība (LPS) ir biedrība, kas uz brīvprātības principiem apvieno republikas pilsētu un novadu pašvaldības. LPS dibināta 1991.gada 15.decembrī.



Diskusija par rakstu (0)

Atslēgvārdi: Daniels Pavļuts, Eiropas Savienība, Latvijas Pašvaldību savienība

Saistītie raksti

Komentē šo rakstu
Tavs vārds:
Tavs e-pasts:
Tavs komentārs:

 Rādīt aizvērtās ziņas
 Rādīt visu saturu
 Krāsaini attēli
 Rādīt reklāmu
Manu ziņu portfelis
Neesi pievienojis savas ziņas.
TOP3 ziņas
Vairāk

Ekonomika.lv ziņas
Jaunākie komentāri
Reklāma
Mediju apskats