27. aprīlis, Sestdiena
Vārda dienas: Raimonda, Raina, Tāle
Sākuma lapa » Sabiedrība » Par Rīgas domes priekšsēdētāju ievēlēts Nils Ušakovs
Par Rīgas domes priekšsēdētāju ievēlēts Nils Ušakovs
Autors: Anete Jansone, BIZNESS.LV / 1. jūlijs 2009, 13:18
Šodien pirmajā jaunā sasaukuma Rīgas domes sēdē par domes priekšsēdētāju ievēlēts Nils Ušakovs („Saskaņas centrs”). Par viņa kandidatūru nobalsoja 37 no klātesošajiem 59 domes deputātiem.

Nils Ušakovs 1999. gadā Latvijas Universitātes Ekonomikas un vadības fakultātē ieguvis ekonomikas bakalaura grādu. Specializācija — analītiskā ekonomika. 2002. gadā Dienviddānijas universitātes Sociālo zinātņu fakultātes Ekonomikas nodaļā ieguvis Cand.oecon (M.Sc. anglosakšu sistēmā) grādu. Specializācija — Eiropas integrācijas jautājumi.

Darba pieredze:

1998. — 1999. gadā — Krievijas telekanāla NTV Baltijas nodaļas producents.

1999. — 2000. gadā — Latvijas sabiedriskās televīzijas LTV Ziņu dienesta korespondents.

No 2000. gada aprīļa līdz 2001. gada septembrim — laikraksta «Respubļika» Ziņu un politkas nodaļas redaktors; pēc tam — līdz 2002. gada jūlijam — laikraksta «Teļegraf» Ziņu un politikas nodaļas redaktors.

2001. — 2004. gadā — iknedēļas programmas «Nedēļas tēma» vadītājs un redaktors telekanālā TV5. Priekšvēlēšanu šova «Krievu jautājums» līdzproducents, redaktors un vadītājs telekanālā TV5. «Krievu jautājums» bija Latvijas vēsturē pirmās vērienīgās priekšvēlēšanu debates krievu valodā.

No 2004. gada marta līdz 2005. gada novembrim — būdams Pirmā Baltijas kanāla Ziņu dienesta redaktors, gatavojis Lietuvas, Latvijas un Igaunijas ziņu izlaidumus; no 2005. gada janvāra — Lietuvai un Igaunijai paredzēto vakara ziņu redaktors.

2005. gada vasarā iestājies Tautas saskaņas partijā. 2005. gada novembrī vienbalsīgi ievēlēts par politiskās apvienības «Saskaņas centrs» priekšsēdētāju. 27. novembrī Nils Ušakovs tika atkārtoti uz dieviem gadiem ievēlēts par apvienības “Saskaņas Centrs” Valdes priekšsēdētāju.

2006.gadā oktobrī ievēlēts 9.Saeimā.




Diskusija par rakstu (0)
Komentē šo rakstu
Tavs vārds:
Tavs e-pasts:
Tavs komentārs:

 Rādīt aizvērtās ziņas
 Rādīt visu saturu
 Krāsaini attēli
 Rādīt reklāmu
Manu ziņu portfelis
Neesi pievienojis savas ziņas.
TOP3 ziņas
Vairāk

Ekonomika.lv ziņas
Jaunākie komentāri
Reklāma
Mediju apskats