26. aprīlis, Piektdiena
Vārda dienas: Alīna, Rūsiņš, Sandris
Sākuma lapa » Sabiedrība » Vai tiešām praktizēsimies īstā uzņēmumā ārzemēs?
Vai tiešām praktizēsimies īstā uzņēmumā ārzemēs?
Autors: NRA.lv / 26. februāris 2019, 16:04
RSMT izglītojamie Erasmus+ mācību mobilitātes projekta ietvaros dodas uz Eiropas Savienības valstīm mācīties un gūt pieredzi darba vidē.

Profesionālās izglītības kompetences centrā Rīgas Stila un modes tehnikums (RSMT) 12 dažādās izglītības programmās mācās vairāk nekā 1000 izglītojamo. Tomēr ar teorētiskām zināšanām vien nepietiek. Ir jāspēj šīs zināšanas pārvērst prasmēs un iemaņās, ko attīstīt profesionālajās kompetencēs. Darba devējiem ir nepieciešami profesionāli darbinieki, kas, uzsākot darbu, spēj patstāvīgi veikt noteiktus uzdevumus. Tomēr kā gūt šo praktisko darba pieredzi? Profesionālās izglītības iestādes arvien plašāk īsteno darba vidē balstītas mācības.

RSMT realizē starptautisku projektu «Māceklis šodien - meistars nākotnē», kurā projekta dalībniekiem ir iespēja vairāku nedēļu garumā mācīties darba vidē ārvalstīs. 

Laine Rekele un Anastasija Malančuka apgūst foto dizaina speciālista profesiju 2. kursā. Projektā abas dalībnieces 3 nedēļas iemācīto izmantoja praktiskajās mācībās Portugāles pilsētā Bragā, uzņēmumā Correntes criativas. «Lai arī ļoti gribējās piedalīties Erasmus+ projektā, kad uzzināju, ka tieku, iesākumā biju sabijusies, vai zināšu un mācēšu izdarīt to, ko uzdos. Bija liels uztraukums pirmajā dienā, ierodoties uzņēmumā,» savos iespaidos dalās Laine. «Kolektīvs bija ļoti atsaucīgs, un mūsu mentors Pedro Alvess, uzdodot uzdevumu, izskaidroja un pamācīja, kam pievērst uzmanību un kā iegūt vēlamo rezultātu. Mums bija gan jāfotografē, gan jāveido produktiem reklāmas maketi. Piemēram, rotaslietām un kosmētikai,» stāsta Anastasija. Abas meitenes atzīst, ka tā bija lieliska pieredze, jo salīdzinoši īsā laikā ir apguvušas ļoti daudz ko jaunu - gan zināšanas profesijā, gan arī personiski daudz ko redzējušas un atklājušas. Kādai šī dalība projektā bija arī pirmais ceļojums ar lidmašīnu un tik ilga prombūtne tālu no mājām.

Projekts «Māceklis šodien – meistars nākotnē» (2018-1-LV01-KA116-046919) ir Eiropas Savienības finansēts Erasmus+ programmas pamatdarbības Nr.1 «Mācību mobilitātes profesionālās izglītības sektorā» projekts, kuru īstenojot RSMT sadarbojas ar kopskaitā 13 ārvalstu partneriem no Igaunijas, Lietuvas, Ziemeļmaķedonijas, Portugāles, Spānijas, Itālijas, Somijas, Slovākijas, Bulgārijas, Apvienotās Karalistes. Starp partneriem ir gan izglītības iestādes, gan starptautiskas apmācību īstenojošas organizācijas ar apjomīgiem prakšu vietu tīkliem. Tiek plānots, ka projekta īstenošanas divos gados līdz 30.06.2020. starptautisku darba vai mācību pieredzi iegūs 84 projekta dalībnieki.

Šī mācību gadā pirmajā semestrī projektā devās arī 10 izglītojamās no vizāžistu, vizuālā tēla un frizieru stilistu programmām. Topošās frizieres stilistes mācījās skaistumkopšanas skolā Skopjē Akadēmija Leontic, 3 topošās vizāžistes praktizējās Valensijā, no kurām viena - skaistumkopšanas uzņēmumā Monica Noguera Estilistas, bet pārējās divas profesionālās izglītības centrā Lumene 1993. Topošajām vizuālā tēla stilistēm mācību prakses vietas bija gan vairāki skaistumkopšanas uzņēmumi, gan arī foto studija José Luis Abad Estudio Fotografía, gan neatkarīgā teātra studija TOT ART Escuela de Artes Escenicas.

Līva Valtere no 3. kursa vizāžistu grupas iesaka jauniešiem: «Piedalieties Erasmus+ projektos, ja ir tāda iespēja! Man dalība bija fantastiska pieredze, kas mani iedvesmoja un ļoti bagātināja gan radošā, gan profesionālā ziņā.»

***

UZZIŅAI

RSMT informācijas dienas notiks

2019. gada 14. un 21. martā, 11. aprīlī, 16. maijā un 13. jūnijā.

Izglītības programmas ar iegūtu pamatizglītību:

• frizieris stilists (4 mācību gadi)

• vizuālā tēla stilists (4 mācību gadi)

• vizāžists (3 mācību gadi)

• foto dizaina speciālists (4 mācību gadi)

• tērpu izgatavošanas un stila speciālists (4 mācību gadi)

Izglītības programmas ar iegūtu vidējo izglītību:

• fotogrāfs (1 mācību gads)

• manikīra un pedikīra speciālists (1 mācību gads)

• frizieris stilists (1,5 mācību gadi)

• vizuālā tēla stilists (1,5 mācību gadi)

• SPA speciālists (1,5 mācību gadi)

• kosmētiķis (2 mācību gadi)

• multimediju dizaina speciālists (2 mācību gadi),

• tērpu izgatavošanas un stila speciālists (1,5 mācību gadi)

Vairāk informācijas www.rsmt.lv, kā arī tehnikuma sociālo tīklu kontā Facebook un Instagram.



Diskusija par rakstu (0)

Atslēgvārdi: izglītība studijas apmaiņas programma RSMT Rīg

Saistītie raksti

Komentē šo rakstu
Tavs vārds:
Tavs e-pasts:
Tavs komentārs:

 Rādīt aizvērtās ziņas
 Rādīt visu saturu
 Krāsaini attēli
 Rādīt reklāmu
Manu ziņu portfelis
Neesi pievienojis savas ziņas.
TOP3 ziņas
Vairāk

Ekonomika.lv ziņas
Jaunākie komentāri
Reklāma
Mediju apskats