26. aprīlis, Piektdiena
Vārda dienas: Alīna, Rūsiņš, Sandris
Sākuma lapa » Sabiedrība » Gandrīz katrs piektais Latvijas iedzīvotājs domā, ka strādā nejēdzīgu darbu
Gandrīz katrs piektais Latvijas iedzīvotājs domā, ka strādā nejēdzīgu darbu
Autors: Kate Namniece, BIZNESS.LV / 4. decembris 2018, 10:12
Gandrīz katrs piektais Latvijas iedzīvotājs domā, ka viņš strādā nejēdzīgu darbu, liecina pētījumu aģentūras SKDS veiktās aptaujas dati.


Gandrīz katrs piektais Latvijas iedzīvotājs domā, ka viņš strādā nejēdzīgu darbu, liecina pētījumu aģentūras SKDS veiktās aptaujas dati.

Šogad septembrī veiktajā aptaujā iedzīvotājiem ticis lūgts atbildēt, vai, kopumā ņemot, viņu algotais darbs, viņuprāt, ir tāds, no kura pasaulei un cilvēcei ir kāds labums. Aptaujā vaicāts, vai, ja personas darbavieta piepešu pazustu, tad itin nekas nemainītos, vai varbūt pat pasaule kļūtu daudz labāka.

Vairums jeb 68% respondentu atzina, ka viņi strādā jēdzīgu darbu. Publiskajā sektorā strādājošie biežāk nekā privātajā sektorā strādājošie pauduši viedokli, ka viņi strādā jēdzīgu darbu - attiecīgi 73% un 66%.

To, ka darbs ir nejēdzīgs, kopumā atzina 19% aptaujāto. To, ka netiek strādāts jēdzīgs darbs, atzina 21% privātajā sektorā nodarbināto, bet publiskajā sektorā šādu viedokli pauda 16% aptaujāto. 13% respondentu nespēja sniegt konkrētu viedokli šajā jautājumā.

Aptaujā piedalījās 654 algotu darbu strādājošas personas.



Diskusija par rakstu (0)
Komentē šo rakstu
Tavs vārds:
Tavs e-pasts:
Tavs komentārs:

 Rādīt aizvērtās ziņas
 Rādīt visu saturu
 Krāsaini attēli
 Rādīt reklāmu
Manu ziņu portfelis
Neesi pievienojis savas ziņas.
TOP3 ziņas
Vairāk

Ekonomika.lv ziņas
Jaunākie komentāri
Reklāma
Mediju apskats