26. aprīlis, Piektdiena
Vārda dienas: Alīna, Rūsiņš, Sandris
Sākuma lapa » Sabiedrība » Komandieris Kalniņš cer, ka pēc apmācībām daļa rezervistu pievienosies NBS
Komandieris Kalniņš cer, ka pēc apmācībām daļa rezervistu pievienosies NBS
Autors: Zane Grodiņa, Labdien.lv / 30. jūlijs 2018, 11:11
Nacionālo bruņoto spēku (NBS) komandieris ģenerālleitnants Leonīds Kalniņš intervijā Latvijas Radio paudis cerību, ka pēc apmācībām daļa rezervistu pievienosies NBS. Sestdien NBS sāka pirmo rezervistu apmācību kursu, kurā militārās pamatiemaņas brīvprātīgi apgūs 42 rezervisti (bruņoto spēku rezervē ieskaitīti pilsoņi bez militārām iemaņām). Tie rezervisti, kuri sekmīgi apguvuši apmācību vielu, tiks ieskaitīti rezerves karavīros.


Ģenerālleitnants atzinis, ka apmācību pilotprojekts ir sācies salīdzinoši veiksmīgi. Vairāk nekā puse to, kas bija iesnieguši pieteikumu, sestdien ieradās Ādažu bāzē un saņēma individuālo ekipējumu. Savukārt svētdien brīvprātīgie jau ieradās Alūksnes kājinieku skolā, lai uzsāktu apmācību.

Tāpat Kalniņš arī piebildis, ka priecājas, ka no 42 apmācāmajiem rezervistiem 7 ir sievietes. Visos NBS 16% ir sievietes.

NBS komandieris akcentēja, ka galvenais apmācību mērķis ir dot iespēju pilsoņiem apgūt militārās iemaņas. “Tas nozīmē, ka turpinām aizsardzības jomā piekopto filozofiju – brīvprātīgu pilsoņu iesaisti,” viņš norādīja. Apmācību beigās cilvēks varēs izvēlēties pilna laika dienestu NBS, dienestu Zemessardzē vai arī turpināt savu civilo dzīves ceļu. Kalniņš gan neslēpj, ka vēlētos redzēt apmācītos NBS rindās.

Kaut arī apmācības šobrīd ir pilotprojekta stadijā, tās ir plānots turpināt. Ja būs vēlme no iedzīvotāju puses, nākamās apmācības varētu notikt 2019. gada vasarā.



Diskusija par rakstu (0)
Komentē šo rakstu
Tavs vārds:
Tavs e-pasts:
Tavs komentārs:

 Rādīt aizvērtās ziņas
 Rādīt visu saturu
 Krāsaini attēli
 Rādīt reklāmu
Manu ziņu portfelis
Neesi pievienojis savas ziņas.
TOP3 ziņas
Vairāk

Ekonomika.lv ziņas
Jaunākie komentāri
Reklāma
Mediju apskats